Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. február 26.-március 4.

Programajánló – 2018. február 26.-március 4.

Ünnepeljünk a héten! Jeney Zoltánt, akinek születésnapi koncertje lesz, Mozartot, akiről egy egész nap szól a Zeneakadémián a Concerto Budapest jóvoltából, vagy az új lemezzel jelentkező Cimbalibandet. És reméljük, ezzel a sok zenével a tavasz is lassan eljön.

február 26.

Védett férfiak kertje – bemutató

- hirdetés -

Három fiatal színésznő egy nem mindennapi erőszakos bűncselekményről készít előadást. Férfiakat castingolnak, hogy főszereplőt találjanak a történetükhöz, ám a próbafolyamat közben kicsúszik a kezükből az irányítás, és kiderül, hogy ártatlannak tűnő színházi kísérletük valódi veszélyeket rejt.

- hirdetés -

mikor: 20:00; hol: Jurányi; mennyi: 2500 Ft, további információ

február 27.

Rameau: A gáláns indiák

Kik azok az „indiák”? – kérdezheti a koncertlátogató. Hát az indiánok! Agapit Chicagou törzsfőnök és társai, akik 1725 novemberében tettek látogatást Párizsban, ahol még a király, XV. Lajos is fogadta őket. Táncaikat előadva felléptek az Olasz Színházban, itt látta és hallotta őket Rameau, akit közvetve ez az élmény ösztönzött A gáláns indiák megkomponálására. A mű Vashegyi György missziós tevékenységének legújabb eredményeként hangzik el.

mikor: 19.00; hol: Müpa; mennyi: 2900–7900 Ft, további információ

Az Übermensch és a Danubia Zenekar

Óbudai Danubia Zenekar

A nagybajszú ember letette a tollat, remegő kézzel pipára gyújtott, és gyanúsan nézegette azt a leírhatatlan mondatot a papíron. „Isten halott.” Ennyi volna hát? Nem kellett hadsereg, se Jákob lajtorjája, se mennydörgés és villámlás, és máris ledőlt egy régi, nyomasztó bálvány. Csak azt az újat kellett a helyébe faragni, egy kifürkészhetőbbet, egy ismerőst, aki válaszol, ha kérdezik. Nézte a mondatot, és nem jött rá, mi hiányzik.

mikor: 19.00; hol: Kodály-terem, Nyíregyháza; mennyi: 3600 Ft; további információ

február 28.

Brahms triók II.

Az Összkiadás élőben sorozat második és egyben befejező hangversenye ezúttal az ifjú Johannes Brahms művészete köré szerveződik. A kétrészes hangversenysorozat első koncertjén megismert lendületes trióhoz, Miriam Helms Ålien, Szabó Ildikó és Lajkó István együtteséhez a kiváló kürtművész, Zempléni Szabolcs társul.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2500/3200 Ft; további információ

március 1.

Fókuszban a koreográfusok: Fitos Dezső

A Hagyományok Háza és a Bethlen Téri Színház új koncepcióval folytatja a 2014-ben életre hívott előadás-sorozatot, amely ezúttal a színpadi néptáncművészet egy-egy mai kiemelkedő koreográfiáját és alkotóját állítja fókuszpontba. A művek bemutatása után egy felkért szakértő beszélget az alkotóval, elemzi a műveket, utalva az előzményekre, tánctörténeti párhuzamokra, ihlető forrásokra, természetesen a közönséget is bevonva. A sorozat által alkalom nyílik megismerni a színpad törvényeit, a színpadi néptáncművészet szerves fejlődését, a törvényszerű hasonlóságokat és különbségeket, a jelen korunk diktálta új kérdéseket és az arra adott aktuális válaszokat. Az esti vendég Fitos Dezső és társulatának Pisztráng című koreográfiája.

mikor: 19.00; hol: Bethlen Téri Színház; mennyi: 1600 Ft; további információ

március 2.

Jeney 75

A 75 éves Jeney Zoltán tiszteletére adott koncerten az UMZE Kamaraegyüttes, Brassói-Jőrös Andrea, az Amadinda Ütőegyüttes, az Új Zenei Stúdió és a Szent Efrém férfikar Tagjai közösen ünneplik a zeneszerzőt, Rácz Zoltán vezényletével. A Kossuth-díjas komponista a kortárs magyar zene meghatározó alakja, aki a mai napig aktív – legutóbbi szerzői lemezét 2017-ben jelentette meg a BMC Records Wohin? címmel. Művei között egyaránt vannak zenekari kompozíciók, kamaraművek, dalok, kórusművek, elektronikus és számítógépes zenei alkotások, más zeneszerzőkkel együtt írt közös kompozíciók, valamint színházi és filmzenék.

mikor: 19.30; hol: BMC; mennyi: 2000 Ft; további információ

március 3.

A Cimbaliband lemezbemutató koncertje

Felteszi a pontot az i-re a Cimbaliband legújabb lemezének bemutatójával, a Balkán Projekttel! Három a magyar igazság, még akkor is, ha a harmadik az országhatáron túlra tekint. A Cimbaliband idei repertoárjában három koncert található. Ezek közül kettővel már találkozhatott a fővárosi nagyérdemű, hiszen a Recycle lemez anyagát feldolgozó produkciót 2017 februárban mutatta be a zenekar a Fonó színpadán, a Cimbaliband Bio pedig több fővárosi fesztiválon örvendeztette meg az autentikus népzenére áhítozó közönséget. A harmadik és egyben legnagyobb szabású szuperprodukcióval kerül fel a pont az idei i-re, és természetesen a Fonóban, aki egyben az új lemez kiadója is, debütál a leghűségesebb és legkedvesebb rajongótábornak!

mikor: 20.00; hol: Fonó; mennyi: 1300/1800/2000 Ft; további információ

március 4.

Mozart-ünnep

10.30-kor kezdődik az első koncert, 20-kor az utolsó. Szonáták, négyesek, kvintettek, hangszeres és vokális művek, olyan előadók, mint a házigazda Concerto Budapest, az Orfeo Zenekar, Kaczander Orsolya, Rost Andrea, Simon Izabella, Vigh Andrea, Malcolm Bilson, Bogányi Gergely, Keller András, Szűcs Máté, Várjon Dénes… Egy kihagyhatatlan nap!

mikor: 10.30-tól; hol: Zeneakadémia; további információ

Falstaff

Fischer Iván kilép a világsikereket halmozó Mozart-sorozatból, és Verdit rendez. A következő nagy falat a Budapesti Fesztiválzenekar műsorán az olasz zeneszerző zseni utolsó operája, a Falstaff, Verdi mosolygós búcsúja a világtól.

mikor: 19.00 (6-án és 7-én is); hol: Müpa; mennyi: 2700-14300 Ft; további információ

A Falstaff-fal indul Fischer Iván új operafesztiválja

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!