Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Thurzó Zoltán – Két világ küszöbén

Thurzó Zoltán – Két világ küszöbén

A 35. éves, nagyváradi, Magyar Kultúra-díjas zongoraművész előadásait egyéni zenei látásmód és kifejezéstechnika jellemzi. Korosztályának egyik legaktívabb zongoraművésze, aki a saját személyiségén átszűrve vezeti közelebb a közönséghez a zeneszerzőket és a zongoradarabok személyes hangulatvilágát.

Zenész családban nőtt fel – a Thurzó család nemcsak rész vesz Nagyvárad kultúrájának alakulásában, hanem pontosan archiválja is a város zenei életét az alapításától napjainkig, több évszázadra visszamenőleg. Thurzó Zoltán sok rangos verseny győztese, díjazottja. Tehetségére gyerekkora óta figyelnek fel nagynevű zeneszerzők, Romániától egészen Brazíliáig. Szólistaként és kamaramuzsikusként is elismert a zenei teljesítménye, lendülete, hozzáállása. Eddigi fellépéseinek száma megközelíti az ezret. Gyakran tart teltházas és ismételt előadásokat, amelyre a klasszikus zene területén ritkán látunk példát.

- hirdetés -

Zenei berkekben azt mondják, olyan műfajt képvisel fiatal muzsikusként, mint Leonard Bernstein, vagy épp Vásáry Tamás. Debussy gondolatának határán egyensúlyoz – két világ küszöbén, miszerint

„a zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér”.

Zenéje és szóbeli mondanivalója kiegészítik egymást, önálló zongora-hangversenyei „one-man-show” jellegűek. Nem titkolt szándéka, hogy a közönség soraiban ülő felnőtteket és gyerekeket minél inkább megérintse előadásaival.

A hangverseny látogatói a zenehallgatás örömén kívül a darabokhoz társított gondolatokat, történeteket is élményként vihetik magukkal. Thurzó Zoltán azon művészek egyike, aki küldetéstudatától vezérelve, a megszokott szemléletektől eltérően, merőben más szemszögből próbálja megszólítani az embereket.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X