Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Steinway 70 éve nem jelentkezett ilyen mértékű innovációval a Steinway & Sons

70 éve nem jelentkezett ilyen mértékű innovációval a Steinway & Sons

Április 5-én, Budapesten is bemutatkozik a Steinway legmodernebb fejlesztése, a Steinway Spirio. A világ első számú zongoragyártójának 165 éves sikere a hagyományok megtartásában, azok a korszellemhez való adaptálásában rejlik, így öt évvel ezelőtt közel hét évtized tapasztalatai alapján született meg a mostani hangszer.

- hirdetés -

Az 1853-as New York-i alapítás óta a Steinway & Sons a világ vezető zongoragyártójának számít, amit köszönhet többek között annak a kivételes szakmai munkának, ami a mai napig a hozzáértést és a kézzel készült alkatrészeket helyezi előtérbe. A Steinway zongorák közel 140 éve vannak jelen az európai piacon, hiszen alig 30 évvel az alapítás után megnyílhatott a hamburgi telephely, ami lehetővé tette, hogy az új hangszerek a tengeren innen is nagy népszerűségre tegyenek szert.

Hazánkban is bemutatkozik a Steinway legújabb fejlesztése

- hirdetés -

A Steinway zongoragyár Európában 1880. október 1-jén (1975-óta ezen a napon ünnepeljük a Zene Világnapját – a szerk.) kezdhette meg működését, nyolc évvel később pedig már több mint félezer hangszert készítettek. A századfordulón megnyílhatott az első kiskereskedelmi egység, majd az I. világháború alatt tapasztalható visszaesés után a húszas évek újabb fellendülést hozott. Ebben az időben, 1923-1927 között Hamburg Rondenbargban (ez a mai székhely is – a szerk.) egy új, nagyobb üzem létesült. Az 1929-30-as világgazdasági válság alatt, illetve a II. világháború idején a cégnek újabb veszteséget kellett elszenvednie, az 1943-as bombázás csak 5 évvel később tette lehetővel az újranyitást, és az évi alig harminc darab hangszer gyártásának megindítását. A Steinway gyárnak ma Londonban, Berlinben és Münchenben van székháza, melyek mind a hamburgi bázishoz tartoznak, ugyanúgy, ahogy a tokiói és a sanghaji üzemek.

A 2015 áprilisában New Yorkban bejelentett fejlesztés, a Steinway Spirio az elmúlt 70 év megkoronázása és legkomolyabb innovációja, aminek eredményeként a világ legjobb beépített zongorajáték rendszere kizárólag a válogatott Steinway koncertzongorákban áll rendelkezésre. A Steinway & Sons Wayne Stahnke-vel közösen alkotta meg a lejátszó rendszert, amely számos, már korábban szabadalmaztatott fejlesztés kombinációjából ered.

A technikai innovációval párhuzamosan egy egyedülálló, folyamatosan bővülő online zenei katalógus is létrejött, ami a több mint 1700 Steinway művész munkáját dicséri, az előadások spektruma pedig a klasszikus repertoárdaraboktól a jazzen keresztül a kortárs zenéig terjed. A kiválasztott zeneművek a saját magunk által meghatározott legendás előadók tolmácsolásában elevenednek meg olyan megtéveszthetetlenül eredeti hangzásban, amit a Steinway évszázados hagyományai alapján megépült modellek tolmácsolni tudnak. A Spirio jelenleg a Steinway B-, és O-modellekben áll rendelkezésre.

(Via steinway.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.