Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Ismerjük meg közösen Magyaróvári Viktor művészetét!

Ismerjük meg közösen Magyaróvári Viktor művészetét!

„Micsoda hang! Micsoda harmóniák! Micsoda humor! A hangok gyönyörűen simulnak egymásra, a zenei áthallások sokrétűek. Kiváló munka” – írta Brian Eno Magyaróvári Viktorról a NOISE Festival honlapján. Ha pedig a U2, a Coldplay és a Talking Heads producere így gondolja, akkor mindnyájunknak érdemes lehet ellátogatni a fiatal művész április 15-i budapesti koncertjére.

- hirdetés -

Magyaróvári Viktor Gyulán született, fiatal korában azonban szüleivel Budapestre költöztek, hogy tehetségét fejleszteni tudják. Kayamar – mert ezen a művésznéven ismert – hallása egészen különleges, a hangokhoz tartozó Hertz-értéket is képes megkülönböztetni egymástól, ezen kívül egy különleges énektechnika révén több, mint öt oktávon képes énekelni. Ének-, zongora- és hallásbeli tehetsége mellett zeneszerzőként is vitathatatlanul a legjobbak közt a helye – leginkább ebbéli adottságainak lehet tanúja, aki ellátogat a Nádor terembe.

Bemutatkozik a KVV Kamarakórus

- hirdetés -

Művei sokfélék, egyes alkalmakra írt már misét, gregorián darabokat, de gyakran a könnyűzenei motívumok is beépülnek alkotásaiba. A koncerten az Orosz Dóra és Tőri Csaba vezette Vox Insana Kamarakórus és a Magyaróvári Viktor vezette KVV Kamarakórus és Örökifjú Zenebarátok Kórusa mellett közreműködik a Wind Singers formáció (Fedor Zsófia, Vers Dóra, Törőcsik Hanna, Nagy-György Márton és Magyaróvári Viktor), de szólisták is gazdagítják a műsort Göncz Renáta (szoprán), Besze Tamás (tenor) és Tőri Csaba (bariton) személyében.

* A koncert 18 órakor kezdődik, az ifjú művészt is támogató belépőjegyek ára 1500 Ft. 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.