Papageno Radio
Címlap Hazánkban is bemutatkozik a Steinway legújabb fejlesztése

Hazánkban is bemutatkozik a Steinway legújabb fejlesztése

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

New York és Hamburg után már Budapesten is elérhető a Steinway zongoragyártó legmodernebb innovációja, a Steinway Spirio, ami a zongoraépítés évszázados hagyományait ötvözi napjaink legfejlettebb zenelejátszó technikájával.

 „A Steinway Spirio úgy kapcsolja össze a hallgatót és a művészt, mint azt csak a világ legjobb zongorája tudja”

– mondta Darren Marshall, a Steinway & Sons marketing igazgatója a hangszerről, ami egy iPad segítségével, önmaga játssza le eredetiben – hagyományos módon kalapácsokkal, húrokon szólaltatva meg a hangokat – pl. Horowitz vagy Lang Lang kiválasztott koncertjét.

A mérnöki munka mesterdarabja, a Steinway Spirio az élő előadások legpontosabb reprodukcióját adja. Finom pedálműködés, kifinomult tagoltság, lágy trillázó hangok és erős fortissimok, páratlan pontossággal ismétlődő tompító és billentyűváltó pedálműködtetés, ami követi a zongorista által megvalósított dinamikát. 

A zongorával egészen új élmény lett a zenehallgatás, a hangminőség nem hasonlítható egyetlen más zenelejátszó rendszerhez sem. A cég 2015-ben jelentette be először új fejlesztését, ami azóta meghódította a világpiacot új távlatokat nyitva a művészek és a zenekedvelő, zongorázni nem tudó közönség számára is.

Promóció

X
X