Papageno Radio
Címlap Legyen a tiéd a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj!

Legyen a tiéd a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kiírja a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjhoz kapcsolódó 2018/2019. évi pályázatot azon alkotók munkájának elismeréseképpen, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a magyar fotográfia területén.

A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot.

A Capa Központ az ösztöndíjak és a díj odaítélésével is hangsúlyozni szeretné elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett. Az ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja.

A Capa-nagydíj 2019 elnyerése pályázathoz kötött, jelölésre nincs mód. A díjra egyéni alkotók vagy kis létszámú (maximum öt fős) alkotócsoportok jelentkezhetnek. A pályázaton magyar vagy Magyarországon élő külföldi állampolgárok indulhatnak. Alkotócsoportok esetén a pályázók legalább fele kell, hogy megfeleljen ennek a feltételnek.

Pályázni már folyamatban lévő munkával és a munka befejezését felvázoló szinopszissal lehet, amely kitér a munka végső formájára, installálásának tervezett módjára is. A pályázati anyag tartalmazhat ugyan korábban már bemutatott elemeket, de csak olyan pályamű díjazható, amely az ösztöndíj során az eredetitől eltérő koncepció szerint egy új művet hoz létre. A pályázatra olyan pályaműveket és szinopszisokat várnak, amelyek társadalmilag elkötelezett alkotói módokról tesznek tanúbizonyságot.

Olyan anyaggal nem lehet pályázni, amely a Capa Központ anyagi támogatásával jött létre vagy a munka egy korábbi fázisában a Capa Központ anyagi támogatásával már bemutatásra került. Nem díjazható olyan sorozat sem, amelynek jogán alkotója más alkotói ösztöndíjban részesül (például NKA, MMA, MFSZ vagy Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj).

Pályázati díjak

 • Az ösztöndíjasok 500-500 ezer forint ösztöndíjban és ezen felül 200-200 ezer forint, a beszámoló kiállításuk elkészítéséhez biztosított költségtérítésben részesülnek. A nagydíjas további 3 millió forintot vehet át.

A pályázatot két nyelven, magyarul és angolul, kizárólag elektronikus úton, ide kattintva lehet benyújtani, amelynek tartalmaznia kell:

 1. A pályázóra vonatkozó alapinformációkat
 • adatokat, elérhetőségeket, fényképet – az állampolgárságot vagy lakhelyet igazoló dokumentumot a szervezők a pályázat teljes ideje alatt kérhetnek
 1. A pályaműre vonatkozó információkat
 • a már készülő munka bemutatását (képek, képsorozatok – kiegészítésként videók, videósorozatok, dokumentáció stb.)
 • szinopszist, projekttervet, amelyben a pályázó kifejti, hogy a készülő munkát hogyan kívánja befejezni, milyen végleges formát tervez a munka számára, hogyan tervezi installálni stb. (tartalmi kifejtés és ütemterv)

3. A pályázó munkásságnak bemutatását

 • részletes önéletrajzot
 • portfóliót, referenciamunkákat: minimum egy, maximum öt korábbi munka

4. A pályázat ütemezése

 • 2018. augusztus 1., szerda 08:00
  • A Capa-nagydíj 2019 pályázatok feltöltésének kezdete
 • 2018. szeptember 19., szerda 12:00
  • A Capa-nagydíj 2019 pályázatok leadási határideje
 • 2018. október 17., szerda
  • A Capa-nagydíj 2018 három ösztöndíjasának nyilvános előadása
 • 2018. október 18., csütörtök 18:00
  • A Capa-nagydíj 2019 első eredményhirdetése, a shortlist és benne a három ösztöndíjas megnevezése, valamint a Capa-nagydíj 2018 átadása (Robert Capa születésének 105. évfordulója alkalmából)
 • 2019. október 21., hétfő
  • A Capa-nagydíj 2019 átadása (Robert Capa születésének 106. évfordulója alkalmából)

A pályázati anyagra vonatkozó részletes technikai lehetőségek és követelmények ide kattintva  elérhetők. További információ a nagydij@capacenter.hu címen.

Promóció

X
X