Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Nyári Fesztivál Erwin Schrott: „Számomra ünnep, ha énekelhetek”

Erwin Schrott: „Számomra ünnep, ha énekelhetek”

Az uruguayi basszbaritont, Erwin Schrottot sármos megjelenése miatt az opera Marlon Bradójaként is emlegetik. A komolyzenei szcéna vonzó sztárja július 15-én, vasárnap a Margitszigeti Szabadtéri Színpad világhíres operaénekeseket bemutató sorozatában mutatkozik be nem csak népszerű áriákkal, hanem operettrészletekkel és tangókkal is.

- hirdetés -

Schrott 1998-ban közönségdíjas lett a Plácido Domingo védnökségével megrendezett Opearalia énekversenyen, és azóta hódít a világ operaszínpadain. Fellépett például a milánói Scalában, a New York-i Metropolitanben, Bécs, Buenos Aires, Brüsszel, London, Los Angeles, Párizs, Washington operaházaiban.

- hirdetés -

Szívesen bújik bele csábító figurák bőrébe a színpadon, számos alkalommal énekelte például kedvencét, Mozart Don Giovannijának címszerepét. A margitszigeti fellépésen is több részlet hangzik majd el ebből az operából, minden bizonnyal a híres, mandolinon kísért szerenád (Deh, vieni alla finestra) is. A koncert második része a könnyedebb műfajoké, például magyar operettrészleteké, de számítani lehet Consuelo Velazquez: Besame Mucho és Osvaldo Farrés: Quizàs, quizàs című dalaira is.

Talán még a szervezők sem sejtik, hogy jócskán elhúzódhat a műsor. Előfordult, hogy Schrott a zenész barátaival alapított, latin-amerikai dallamokra specializálódott Cuba Amiga együttes fellépésén három és fél órán át nem tudta abbahagyni a muzsikálást. „Számomra ünnep, ha énekelhetek” – nyilatkozta egy helyütt az operasztár.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.