Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Három magyart követhetünk a Doráti Antal Karmesterversenyen

Három magyart követhetünk a Doráti Antal Karmesterversenyen

Hatvanan jutottak be a jelentkezők közül az idén masodik alkalommal, november 5-12. között megrendezendő Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyre, köztük két magyar dirigens, akiket a hazai koncertlátogatók már ismerhetnek.

- hirdetés -

Erdélyi Dániel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett karmester szakon 2013-ban. Mesterei: Gál Tamás, Ligeti András, Hamar Zsolt, valamint Erdei Péter voltak. Bachelor diplomát szerzett klasszikus orgona előadóművész, illetve klasszikus zenekar– és kórusvezető szakirányon is. Jelenleg a Magyar Állami Operaházban dolgozik zenei asszisztensként, karmesterként; a Budapesti Műegyetemi Zenekar karmestere és zenei vezetője; a Központi Református Kórus alapító karnagya. 2016-ban Junior Prima-díjat kapott.

- hirdetés -

Károlyi Sándor magyar-svájci szülők gyermekeként Münchenben, Genfben és Bécsben nevelkedett. 2008-ban Piero Bellugi irányításával Firenzében folytatott karmesteri tanulmányokat. 2009 és 2016 között Bécsben tanult a konzervatóriumban és a zeneakadémián Georg Mark és Johannes Wildner vezetésével. Vendégkarmesterként Magyarországon a MÁV Szimfonikus Zenekarral és az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral dolgozik, ezenkívül a németországi Pommerfeldben a Collegium Musicum Zenekar dirigense. A Verbier Fesztivál Kamarazenekarnál, a Manchester Cameratánál, a Budapesti Fesztiválzenekarnál és az Orchestre de Dijon-Bourgogne együttesénél Takács-Nagy Gábor mellett másodkarmesteri pozíciót tölt be.

A verseny győztese a pénzjutalom mellett magyarországi és külföldi koncertfelkéréseket is kap. A teljes versenyzőlista itt böngészhető végig.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.