Papageno Radio
Címlap Tompos Kátya lesz Szentendre idei háziasszonya

Tompos Kátya lesz Szentendre idei háziasszonya

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Színes programmal várja a nézőket idén nyáron is a Szentendrei Teátrum. 2018. július 6-tól augusztus 17-ig 6 szabadtéri helyszínen 25 produkció lesz látható, köztük több hazai bemutató, operaprodukció, ifjúsági és gyerekelőadás és jazzkoncert. Az idei évad háziasszonya Tompos Kátya színművész.

Színház az egész Szentendre

Nóra ugyanazon az ajtón kopogtat, mely becsapódott mögötte tizenöt évvel korábban. Miért tért vissza? Sikerült-e elérnie azokat a célokat, melyek miatt hátat fordított addigi életének? Mit vár azoktól, akiket elhagyott? Ibsen ikonikus történetének folytatását írta meg a fiatal amerikai drámaíró, Lucas Hnath. Az izgalmas történet, a Nóra II. rész magyarországi bemutatóként nyitja a Szentendrei Teátrum idei évadát.

A Broadway-n óriási sikerrel futó darabot július 6-án, 7-én, 13-án és 14-én nézheti meg a közönség. Az Orlai Produkciós Irodával közös bemutató szerepeit Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika és László Lili alakítják, az előadást Galgóczy Judit rendezi.

A beszláni túszdráma kapcsán szeretetről, hatalomról, az erőszak elviselhetetlenségéről, általános emberi értékekről szól Carly Wijs Mi és ők című darabja, mely a West Enden hatalmas sikerrel fut.

Két fiatal tehetség, László Lili és Vilmányi Benett játssza a főszerepeket a Szentendrei Teátrum, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda előadásában július 21-én és 22-én, Fehér Balázs Benő rendezésében.

Carlo Gozzi elbűvölő, fordulatos meséje, A Kígyóasszony egy halandó herceg és halhatatlan tündér szerelmének története. Az élő zenés kísérettel előadott zenés színházi mese felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlott.

Augusztus 2-án és 3-án lesz látható a darab Varga Bence rendezésében, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Zeneakadémia, a MOME és a Magyar Képzőművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak közös bemutatója.

25 évnyi szünet után tavaly ismét operát láthattak a nézők a Fő téren. Idén folytatódik a Figaro-történet. A sevillai borbély sikere után a Figaro házassága érkezik Mozarttól.

A Figaro házasságát mutatja be idén a Co-Opera

A Co-Opera és a Szentendrei Teátrum együttműködésében, Szabó Máté rendezésében július 27-én és 28-án látható a darab.

FRISS néven indított előadás-sorozatot tavaly a Teátrum, mellyel gimnazista és egyetemista diákokat, fiatal felnőtteket kíván megszólítani. A sorozat idén is folytatódik, színművészeti egyetemek hallgatói mutatják be vizsgaelőadásaikat, valamint fiatal formációk is érkeznek produkcióikkal. Az idei FRISS különlegessége, hogy szervesen illeszkedik a programba, az összes játszóhelyet birtokba veszik a csapatok, és a hazai és ősbemutatók közt is találhatók tőlük darabok.

A kígyóasszony és a Mi és ők mellett a Pájinkás János (július 19.) és a Míg fekszem kiterítve (augusztus 9.) című produkciókat láthatják a nézők. Előbbi a Sztalker Csoport előadása William Faulkner regényéből, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, utóbbit Kárpáti Péter drámája alapján Tárnoki Márk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezőhallgatója állította színre.

A Városháza udvarán Hernádi Judit és Kern András kettőse Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában, Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettje, a Loveshake című darabban várja a nézőket. Ezen kívül Florian Zeller A kulisszák mögött című komédiája, valamint Csányi Sándor önálló estje is a programkínálat része.

Színházi duett – Rezes Judit és Szabó Győző igaz története alapján – fotó: Horváth Judit, forrás: szentendreiteatrum.hu

A Ferenczy Múzeum belső udvarában önálló esteket és a kamaraelőadásokat játszik a Teátrum. Itt kerül színre Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, Szulák Andrea crossover pressszó-jazz koncertje, Szűcs Nelli Fedák Sári című önálló estje, továbbá Leonyid Zorin Varsói melódia című színműve Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével, illetve a tavaly Szentendrén indult Élet.történetek.hu újabb részei, a Pira / Bella című kétrészes kamara-előadás Borbély Alexandrával és Ullmann Mónikával a címszerepekben.

Jazzkoncertek a Barcsay udvarban

A jazz kedvelőit idén is remek koncertek várják a Barcsay Jenő Múzeum udvarán. Az Effected Band koncertje mellett Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya előtt tiszteleg a Bágyi Balázs New Quartet, Pocsai Krisztával. Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal új formációja, a Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás lesz. A Borbély Műhely és a Szentendrei Teátrum idei évadának háziasszonya, Tompos Kátya közös nyáresti koncertjén balkáni dallamok és régi magyar slágerek feldolgozásai, valamint jazz örökzöldek is felcsendülnek.

Előadások a legkisebbeknek

Az idei Gyerekteátrum előadásainak sora az Apacuka együttes koncertjével kezdődik. Vásári bábjátékot hoz az Aranyszamár Bábszínház, indiai bábakrobaták szórakoztatják a családokat a MárkusZínház jóvoltából. A régi ismerős, Vitéz László menyecskét keres, a Nyáry Bábszínház pedig a Nyúlkalandról mesél a gyerekeknek.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X