Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Szentendre Tompos Kátya lesz Szentendre idei háziasszonya

Tompos Kátya lesz Szentendre idei háziasszonya

Színes programmal várja a nézőket idén nyáron is a Szentendrei Teátrum. 2018. július 6-tól augusztus 17-ig 6 szabadtéri helyszínen 25 produkció lesz látható, köztük több hazai bemutató, operaprodukció, ifjúsági és gyerekelőadás és jazzkoncert. Az idei évad háziasszonya Tompos Kátya színművész.

Színház az egész Szentendre

- hirdetés -

Nóra ugyanazon az ajtón kopogtat, mely becsapódott mögötte tizenöt évvel korábban. Miért tért vissza? Sikerült-e elérnie azokat a célokat, melyek miatt hátat fordított addigi életének? Mit vár azoktól, akiket elhagyott? Ibsen ikonikus történetének folytatását írta meg a fiatal amerikai drámaíró, Lucas Hnath. Az izgalmas történet, a Nóra II. rész magyarországi bemutatóként nyitja a Szentendrei Teátrum idei évadát.

A Broadway-n óriási sikerrel futó darabot július 6-án, 7-én, 13-án és 14-én nézheti meg a közönség. Az Orlai Produkciós Irodával közös bemutató szerepeit Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika és László Lili alakítják, az előadást Galgóczy Judit rendezi.

- hirdetés -

A beszláni túszdráma kapcsán szeretetről, hatalomról, az erőszak elviselhetetlenségéről, általános emberi értékekről szól Carly Wijs Mi és ők című darabja, mely a West Enden hatalmas sikerrel fut.

Két fiatal tehetség, László Lili és Vilmányi Benett játssza a főszerepeket a Szentendrei Teátrum, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda előadásában július 21-én és 22-én, Fehér Balázs Benő rendezésében.

Carlo Gozzi elbűvölő, fordulatos meséje, A Kígyóasszony egy halandó herceg és halhatatlan tündér szerelmének története. Az élő zenés kísérettel előadott zenés színházi mese felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlott.

Augusztus 2-án és 3-án lesz látható a darab Varga Bence rendezésében, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Zeneakadémia, a MOME és a Magyar Képzőművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóinak közös bemutatója.

25 évnyi szünet után tavaly ismét operát láthattak a nézők a Fő téren. Idén folytatódik a Figaro-történet. A sevillai borbély sikere után a Figaro házassága érkezik Mozarttól.

A Figaro házasságát mutatja be idén a Co-Opera

A Co-Opera és a Szentendrei Teátrum együttműködésében, Szabó Máté rendezésében július 27-én és 28-án látható a darab.

FRISS néven indított előadás-sorozatot tavaly a Teátrum, mellyel gimnazista és egyetemista diákokat, fiatal felnőtteket kíván megszólítani. A sorozat idén is folytatódik, színművészeti egyetemek hallgatói mutatják be vizsgaelőadásaikat, valamint fiatal formációk is érkeznek produkcióikkal. Az idei FRISS különlegessége, hogy szervesen illeszkedik a programba, az összes játszóhelyet birtokba veszik a csapatok, és a hazai és ősbemutatók közt is találhatók tőlük darabok.

A kígyóasszony és a Mi és ők mellett a Pájinkás János (július 19.) és a Míg fekszem kiterítve (augusztus 9.) című produkciókat láthatják a nézők. Előbbi a Sztalker Csoport előadása William Faulkner regényéből, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, utóbbit Kárpáti Péter drámája alapján Tárnoki Márk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezőhallgatója állította színre.

A Városháza udvarán Hernádi Judit és Kern András kettőse Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában, Rezes Judit és Szabó Győző színházi duettje, a Loveshake című darabban várja a nézőket. Ezen kívül Florian Zeller A kulisszák mögött című komédiája, valamint Csányi Sándor önálló estje is a programkínálat része.

Színházi duett – Rezes Judit és Szabó Győző igaz története alapján – fotó: Horváth Judit, forrás: szentendreiteatrum.hu

A Ferenczy Múzeum belső udvarában önálló esteket és a kamaraelőadásokat játszik a Teátrum. Itt kerül színre Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, Szulák Andrea crossover pressszó-jazz koncertje, Szűcs Nelli Fedák Sári című önálló estje, továbbá Leonyid Zorin Varsói melódia című színműve Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével, illetve a tavaly Szentendrén indult Élet.történetek.hu újabb részei, a Pira / Bella című kétrészes kamara-előadás Borbély Alexandrával és Ullmann Mónikával a címszerepekben.

Jazzkoncertek a Barcsay udvarban

A jazz kedvelőit idén is remek koncertek várják a Barcsay Jenő Múzeum udvarán. Az Effected Band koncertje mellett Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya előtt tiszteleg a Bágyi Balázs New Quartet, Pocsai Krisztával. Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal új formációja, a Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás lesz. A Borbély Műhely és a Szentendrei Teátrum idei évadának háziasszonya, Tompos Kátya közös nyáresti koncertjén balkáni dallamok és régi magyar slágerek feldolgozásai, valamint jazz örökzöldek is felcsendülnek.

Előadások a legkisebbeknek

Az idei Gyerekteátrum előadásainak sora az Apacuka együttes koncertjével kezdődik. Vásári bábjátékot hoz az Aranyszamár Bábszínház, indiai bábakrobaták szórakoztatják a családokat a MárkusZínház jóvoltából. A régi ismerős, Vitéz László menyecskét keres, a Nyáry Bábszínház pedig a Nyúlkalandról mesél a gyerekeknek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.