Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Ki a legígéretesebb fiatal színházi alkotó?

Ki a legígéretesebb fiatal színházi alkotó?

A Színházi Kritikusok Céhe idén 39. alkalommal, 15 kategóriában nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A legígéretesebb pályakezdő díját az 1998/1999-es évadban adták át először, akkor Schilling Árpád lett a díjazott. Azóta négy rendezőn és egy színész-rendezőn kívül csak színészek kapták. Hogyan változik idén az arány?

Ismerje meg a kategóriák jelöltjeit, böngéssze végig a laudációkat a Papageno különszámában!

- hirdetés -

Korodi Janka – Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy

- hirdetés -

A roppant erős vizuális és zenei réteggel megkomponált előadásban Korodi Janka Alice-ának egymagában kell képviselnie a maszk és elrajzoltság nélküli személyességet – egy elvarázsolt világban a természetességet. Színészi tehetség, érzékenység és fegyelem: Alice alakjában egy kíváncsi, de félelmekkel teli tizenéves áll előttünk az összezavarodó érzékek, érzelmek és kérdések birodalmában. (Dömötör Adrienne)

Sodró Eliza – Radnóti Színház

Van a lényében, tágra nyílt tekintetében valami koboldszerű (de ez is lehet, hogy a hajának van titkos ereje), aminek köszönhetően általában még a karakánabb színpadi alakjait is áthatja az elvarázsoltság, a kifürkészhetetlenség. Sodró Eliza azt tudja nagyon, hogy az egész embert sejtesse meg a nézővel. (Rádai Andrea)

Vecsei H. Miklós – Vígszínház

Rögeszmés színész. Afféle Stalker. Hisz abban, hogy a művészet közvetítésével alapjaiban lehet megváltoztatni a dolgokat. Alkotói tevékenysége szertefut. Még keresi önmagát. Színjátékos, de mellette fordít, dramatizál, dalszöveget, verseket ír, rendez, tanít… És legfőképpen megérint. Ha belenézünk Rómeó, Nemecsek, Miskin herceg vagy József Attila árulkodó tekintetébe, ha követjük Arany János vagy III. Richárd gondolatait, néhány pillanatra átalakul körülöttünk a világ. (Csizner Ildikó)

Legyen ott Ön is a Színikritikusok Díjának átadó gáláján! Az egyszeri és megismételhetetlen eseményt
Szabó Réka rendezi, közreműködik a Tünet Együttes.
Az eseményre jegyek itt vásárolhatók.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.