Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Kodály és Janácek műveit viszi a visegrádi országokba az Operaház társulata

Kodály és Janácek műveit viszi a visegrádi országokba az Operaház társulata

Varsóban, Pozsonyban és Prágában turnézik a Magyar Állami Operaház szeptember 24-29. között Janácek Jenůfa és Kodály Székely fonó című műveivel. A dalszínház ezzel párhuzamosan folytatja az Operát az Operából! elnevezésű belföldi sorozatát is.

- hirdetés -

A minden országban két estét töltő turné első napján Leos Janácek Jenůfa című operája látható Vidnyánszky Attila 2004-es operaházi rendezésében. A főbb szerepeket Rálik Szilvia, Kiss B. Atilla, Kovácsházi István és Balatoni Éva mellett a lengyel Helena Zubanovich alakítja, az Opera Zenekart pedig Kocsár Balázs vezényli.

- hirdetés -

A második estén Kodály Székely fonóját a lengyel Michał Znaniecki 2016-os operaházi rendezésében tekintheti meg a közönség, a főbb szerepeket Haja Zsolt, Sáfár Orsolya, Schöck Atala, Wiedemann Bernadett és Ujvári Gergely énekli a cseh Petr Popelka vezényletével.

A visegrádi országok történelmi együttműködésének felelevenítését Antall József, a rendszerváltoztatás utáni első szabadon választott magyar kormány miniszterelnöke kezdeményezte. Halálának 25. évfordulója és a 2017/18-as magyarországi V4-es soros elnökség együtt adta az ihletet ahhoz az operaturnéhoz, amely szeptember utolsó hetében keresi fel a társországok fővárosainak kulturális intézményeit, így a varsói Lengyel Színházat, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházat és a prágai Zofín palotát. Utóbbi helyszínen a produkciók koncertszerű változatban hallhatók.

A dalszínház ezzel párhuzamosan folytatja belföldi, Operát az Operából! elnevezésű turnéját.

Puccini műveit viszi országos turnéjára az Operaház

A Filharmónia Magyarországgal közösen szervezett program következő állomása a szeptember 29-i Szimfonikus est a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában, míg a Magyar Nemzeti Balett Klasszikus és modern című műsorát Tatabányán, a Vértes Agorájában mutatja be vasárnap.

A Puccini Itáliája elnevezésű évadban a Turandot koncertszerű változata október 12-én Hódmezővásárhelyre, 14-én a Miskolcra, 21-én pedig Pécsre látogat, a balettest október 1-jén Egerben, 7-én Nyíregyházán, 16-án Salgótarjában, 19-én Békéscsabán, 20-án pedig Szekszárdon vendégeskedik. Az Opera Zenekar szimfonikus koncertjei október 6-án Veszprémben, 8-án Kecskeméten, 27-én Zalaegerszegen hallhatók.

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!