Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először lép fel az Operaház zenekara a Zempléni Fesztiválon

Először lép fel az Operaház zenekara a Zempléni Fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A zene mellett a társművészetek is kiemelt szerepet kapnak a Zempléni Fesztivál 10 napos rendezvényén: a fesztivál komolyzenei és jazz koncerteket, képzőművészeti tárlatokat és táncelőadásokat is kínál augusztus 10-19. között.

A programoknak Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett további zempléni települések, többek között Tarcal, Mád, Hollóháza és Komlóska szabadtéri helyszínei és műemlékei adnak otthont. A fesztivál bővelkedik jubileumokban a fellépők, a művek vagy a szerzők kapcsán – mondta el Turjányi Miklós fesztiváligazgató.

- hirdetés -

A nyitókoncerten a 25 éves Budafoki Dohnányi Zenekar a 75. születésnapját ünneplő Szakcsi Lakatos Bélával, valamint Szakcsi Lakatos Róberttel a 100 éve született Leonard Bernsteinre emlékezik.

Zempléni Fesztivál 2017 – forrás: facebook.com/ZempleniFesztival

A Budapest Jazz Orchestra huszadik évadát indítva három koncertet ad a fesztiválon, s fellép az idén 10 éves Kéknyúl is.

A Nemzeti Táncszínház szervezésében Tokajban és Sárospatakon két kortárs táncestet is láthatnak az érdeklődők.

Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus Dieterich Buxtehude és kortársa, Georg Christoph Strattner egyházi kantátáit mutatja be.

Vivaldi A négy évszak és Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című műve a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában hangzik el, a Rajkó Művészegyüttes Strauss-műsorral lép fel.

A fellépők között szerepel még többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kállai Vonósnégyes, a Sárik Péter Trió, a Kalmár Panni Trió és az Akadémiai Cantus Kamarakórus.

A záróhangversenyen a Magyar Állami Operaház Zenekara Erkel, Dohnányi, Bartók, Weiner Leó és Kodály műveit szólaltatja meg Medveczky Ádám vezényletével – hívta fel a figyelmet a koncertekre Hollerung Gábor karmester, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ügyvezető zeneigazgatója, a fesztivál művészeti vezetője, aki kiemelte továbbá Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét, amely a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Müpa közös produkciója, valamint A megérthető zene sorozatot, amelyben a fúga művészetét mutatják be.

Zempléni Fesztivál 2017 – forrás: facebook.com/ZempleniFesztival

A fesztiválon hat tárlat nyílik Mai nagybányaiak összefoglaló címmel, amely áttekintést ad a 120 évvel ezelőtt alakult festőiskola mai követőiről. Ötven év – ötven műtárgy címmel látható a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának tárlata, amelyet Sárospatak 1968. augusztus 20-i várossá nyilvánítása alkalmából állítottak össze.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X