Papageno Radio
Blogok Orosz Zenei Fesztivál Rachmaninov romantikájába enged bepillantást az Orosz Zenei Fesztivál

Rachmaninov romantikájába enged bepillantást az Orosz Zenei Fesztivál

Az első alkalommal megrendezett Orosz Zenei Fesztivál október 2-i, budapesti nyitókoncertjén a komponista zseni zenekari műveiből kaphatunk ízelítőt a Zeneakadémián.

Szabó Marcell: „Rachmaninov dúskált az ötletekben”

A fesztivált az orosz zene iránti rajongásom mellett azért is hoztuk létre, mert Rachmaninov idén 145 éve született és 75 éve halt meg. Az orosz zeneszerzők népszerűek Magyarországon, de a rendezvénnyel rá akarunk világítani arra, hogy sok olyan mű van, amely méltatlanul mellőzött

– mondta az est szólistája, a fesztivál megalapítója, a számos versenyen eredményes és Junior Príma díjjal kitüntetett Szabó Marcell zongoraművész.

A zenekari esten A holtak szigete, a Rapszódia egy Paganini-témára és az I. szimfónia hangzik el.

A Novgorodban született Rachmaninov nemcsak kortársaira, de zongoristák generációira és a filmzenére is óriási hatást gyakorolt.

15 éves voltam, amikor jelentős hatást gyakorolt rám Jevgenyij Kiszin egyik fiatalkori koncertfelvétele, amin éppen Rachmaninov etűdöket játszott. Ezen a lemezen Kiszin egy évvel volt fiatalabb nálam, ami nagyon inspiráló volt. Ettől a pillanattól kezdve merültem el igazán Rachmaninov műveiben, az évek során pedig tetemes lemezgyűjteményt halmoztam fel. Habzsoltam a zongoradarabjait. A szenvedély pedig azóta is tart – így Szabó Marcell.

Váltsa meg jegyét könnyedén a koncertre ide kattintva!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!