Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Orosz alkotók és Liszt művei hallhatók a 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Orosz alkotók és Liszt művei hallhatók a 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Jordi Savall, Kirill Gerstein, Joseph Calleja, a Theater Basel Balettegyüttese és egy Michelangelo-kiállítás is szerepel a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában 2019. április 5. és 22. között, számtalan klasszikus zenei koncert, opera-, balett-, tánc- és színházi előadás, jazz- és könnyűzenei est, valamint kiállítás mellett.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik állandóan visszatérő témája Liszt Ferenc öröksége, mellé idei fókuszként az orosz művészet csatlakozik. A rendezvénysorozat budapesti sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a szervező Operatív Testület elnöke elárulta, már a nyitókoncert is Muszorgszkij Hovanscsina című operájának koncertszerű bemutatója lesz, az eredetihez legközelebb álló, ritkán hallható verzióban.

A francia Becsületrend lovagja címmel tüntették ki Káel Csabát

Igent mondott a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezőinek Kirill Gerstein zongoraművész, aki Liszt Faust-szimfóniájával áll színpadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar mellett.

Jordi Savall – fotó: David Ignaszewski

A világhírű máltai tenor, Joseph Calleja áriaesttel érkezik, Jordi Savall és régizenei együttese, az Hesperion XXI pedig a kelet és a nyugat zenei örökségét összekötő kapcsokat tárja fel.

Természetesen magyar világsztárok is szerepelnek a programban. Fellép például Snétberger Ferenc gitárművész, Liszt-dalokat ad elő Kolonits Klára és Zsoldos Bálint, de Lisztet játszik majd Ránki Fülöp zongoraművész is a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának közreműködésével.

Káel Csaba kitért a képzőművészeti programokra is, kiemelve, hogy a nemrég újranyílt Szépművészeti Múzeum Michelangelo rajzaiból rendez kiállítást.

Az Art Week programjához például több mint nyolcvan múzeum, galéria, egyéb kiállítóhely csatlakozik, de kiemelt szerepet kap a táncművészet is. A Theater Basel Balettegyüttese Tevje című darabját hozza el Budapestre, A Szél kapuja címmel új bemutatóra készül Goda Gábor és az Artus, emellett premierrel kapcsolódik a fesztiválhoz Góbi Rita is.

Tevje – fotó: Ismael Lorenzo

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja hozzátette, hogy a BTF Budapest idegenforgalmában is igen fontos szerepet tölt be, a fesztivál helyszíneit végigjárva a vendégek a főváros ezerféle arcát is megismerhetik.

A jegyértékesítés szerdán kezdődik meg a BTF programjaira.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X