Papageno Radio
Címlap 2019-ben is meghirdetik magyar művészek számára a Hungary Emerging programot

2019-ben is meghirdetik magyar művészek számára a Hungary Emerging programot

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Foundation of North America 2018-2019-ben is megrendezi a Hungary Emerging programját. A kezdeményezés egy olyan kiállítás-sorozat, amely fiatal, tehetséges, Magyarországon vagy külföldön élő magyar képzőművészek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. A program célja, hogy a feltörekvő alkotók nemzetközi színtéren is ismertséget szerezzenek, és részesei legyenek a globális kulturális párbeszédnek.

A tavalyi évhez hasonlóan a művészek által beküldött jelentkezésekből szakmai testület választja ki azt a 10 alkotót, akik bemutatkozhatnak a Hungary Emerging kiállításokon. Az értékelő bizottság kiemelkedő művészeti szakemberei többek között akadémiai területen, valamint New York legismertebb galériáinál szerezték tapasztalataikat.

Az első Hungary Emerging programban szereplő 10 művész alkotásai a képzőművészet különböző ágait ölelték föl. A kiállítási anyag számos jelentős nemzetközi művészeti vásáron szerepelt a New York-i Art Expotól a Red Dot Miamig. A kiállítász az előbbieken kívül a Lincoln Centerben is bemutatták 2018 októberében, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett vendégeskedése alkalmával.

Ide kapcsolódik:
10 magyar művész állít ki a New York-i Lincoln Centerben

A programra a világ bármely pontjáról jelentkezhetek magyar művészek a Hungary Emerging program weboldalán vagy emailben. A jelentkezési határidő 2019. január 31.

Promóció

Stream és színház

X
X