Papageno Radio
Címlap Ismerje meg Fullajtár Andrea színművészt!

Ismerje meg Fullajtár Andrea színművészt!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A február 26-i Presszóban Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színésznője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára lesz Szemere Katalin vendége.

1998-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, de már 1996 óta játszik a Katonában. Az egyik első emlékezetes színházi alakítása a Kés a tyúkban című előadásban volt. Von Cypressenburgnéként fergetegeset játszott a Talizmánban. Médeia volt Zsámbéki Gábor 2004-es rendezésében, 11 évvel később meg Kurázsi mama.

Ide kapcsolódik:
Mert kell, hogy legyen egy hely

Csalog Zsolt Csendet akarok című művének hajléktalan asszonyát pazarul eljátszotta – többek között – a Város Mindenkié aktivistái, hajlék nélkül élői előtt. Láthattuk olyan filmekben, mint például a Presszó, és legutóbb az Aranyélet című tévéfilmsorozatban.
A beszélgetésünk előtt három nappal lesz premierje a Villanófény című előadásban, amely egy szubjektív válogatás 12 szerzőtől.

Jelenlegi a Petra von Kant, a Széljegy, a Háztűznéző, a Terror, az Ithaka és a Nem vagyunk mi barbárok című előadásokban látható, következő bemutatója márciusban a Rozsdatemető 2.0 lesz.

Boomerang Baby című önálló estjén Marlene Dietrich dalait, gondolatait idézi fel jazz-zenekarának kíséretével. Az előadásban világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét és természetesen világhírű dalait is tolmácsolja.

Számtalan Vastaps-díja van, de megkapta egyebek mellett a Jászai Mari-díjat, a Súgó Csiga díjat, elismerték a POSZT-on és a Magyar Filmszemlén, két alkalommal kapott Színikritikusok díját. 2017-ben Radnóti Miklós antirasszista díjjal tüntették ki.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X