Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Megjelent a Babra bemutatkozó lemeze

Megjelent a Babra bemutatkozó lemeze

A déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő Babra 2014-ben alakult Budapesten, Kelet és Nyugat kelet-európai metszéspontjában, a még élő tradicionális és az újító szellemű városi kultúrák örök olvasztótégelyében. Az öttagú zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek eredetiségét és lelkületét megőrizve hoznak létre a tradicionális dallamokból új zenei formákat, egyéni hangzásvilág és stílus kialakítására törekedve.

- hirdetés -

Az együttes a koncertezés mellett a ma is élő Budapest környéki délszláv kulturális közösségekben is otthonra lelt, ahol zenéjével a ma is aktív táncházi élet résztvevője. A zenekar egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg.

- hirdetés -

Az elmúlt években sikerrel szerepeltek több nemzetközi világzenei és showcase fesztiválon, így a Budapest Ritmon, a Czech Music Crossroads Showcase-en, a lengyelországi Pannonica Fesztiválon, a Bratislawa World Music Fesztiválon és a vicenzai Musica delle Tradizioni, vagy az indiai Sur Jahan Fesztiválon. Első lemezük a Fonó kiadásában jelent meg és kapható a Fonó webboltjában, a terjesztőknél és digitális terjesztésben.

A zenekar tagjai:

Koller Dániel – prímtambura, basszprímtambura, brácsatambura, szamica, baglama, ének

Pozsonyi  Dávid – basszprímtambura, prímtambura, darbuka, tapan, ének

Babcsán Bence – brácsatambura, klarinét, ének

Varga Veronika  – tamburabőgő, ének

Réti  Benedek – harmonika

A felvétel a Supersizerecording törökbálinti stúdiójában készült. Keverés, mastering: River House Studio, Szigetszentmiklós. Hangmérnök: Glaser Péter. Zenei rendező: Eredics Gábor.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!