Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Tavasz Terasz - Szabad a zene a szabadban

Tavasz Terasz – Szabad a zene a szabadban

Huszonhárom koncert felkapott külföldi sztárvendégekkel és a magyar popzenei élmezőnnyel, valamint izgalmas feltörekvőkkel: április 5. és 22. között a kora estéket jobbnál jobb szabadtéri zenékkel tölthetjük Budapest szívében, az Akvárium teraszán.

A hagyományos és ingyenes koncertszéria április 5-én startol, illetve „masírozik be” a rendkívül felkapott Meute techno menetzenekar fellépésével – a soktagú német ütős-fúvós együttes elektronikus zenei slágereket ültet át rezesbandára. A Tavasz Terasz legfőbb vonzerejét idén is főként az akusztikus koncertek adják.

A cikk eredetileg a BTF magazinban jelent meg.

Vasárnap délelőttönként a gyerekeket is várják: 7-én a kortárs versekkel készülő Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, 14-én a civilben óvodapedagógus végzettségű dalszerző-előadó, Kovácsovics Fruzsina, húsvétvasárnap pedig a Rutkai Bori Banda gyerekzenél az Erzsébet téren. A hétvégéken a fél 6-os sávban előbb felkapott zenekarok frontemberei szólóznak akusztikus műsorral: a desert rockban utazó Run Over Dogs énekes-gitárosa, Czeglédi Csaba (6-án), illetve a Fran Palermóból ismert Henri Gonzo (7-én), a következő hétvégén pedig a remek folkos előadó, Duke Bluebeard (13-án) és az egyre népszerűbb, alternatív popos The Anahit (14-én) gondoskodik a változatosságról.

További kiváló zenekarok frontemberei is tiszteletüket teszik a színpadon: az idén új albumot kiadó, dreampopos Mayberian Sanskülotts énekes-gitárosa, a szólóban tavaly Anne Shirley Supersad néven szintén szuper dalokkal bemutatkozó Csordás Zita és a Middlemist Redet erősítő Nóvé Soma is zenél. Utóbbitól szintén nem meglepő a szólózás, 2018-ban egy népdalokat megkapóan átdolgozó EP-vel jelentkezett egyedül. A Hiperkarmát vezető Bérczesi Róbert Én meg az Ének nevű, nagy sikerű egyszemélyes projektjével lép fel, de lesznek olyan koncertek is, amelyek két taggal képviselnek egy-egy formációt. Az Elefántból a Szendrői & Tóth duó, a Blahalouisianából a Barbi & Jancsó páros, az Esti Kornélból a kislemezt bemutató Lázár tesók, valamint a Mōrk zenekar tagjai (The Papayazz) is népszerű akusztik duószettjeikkel szórakoztatnak. Odett extra műsorral készül: az általa indított #ZenélAzUtca vlogból megismert tehetséges fiatal utcazenészek lesznek a vendégei.

Szólóelőadói oldalát mutatja be Molnár Tamás (Jetlag), Szakács Gergő (Follow The Flow) és Járai Márk (Halott Pénz). A pécsi illetőségű ír zenész, Ian O’Sullivan triójával (The O’Sullivan Three) lép fel, míg Mongooz And The Magnet-beli zenésztársa, a szintén a Mecsek lábánál élő norvég gitáros-énekes, Magnus Måløy szintén játszik, és lesz még egy „igazi” külföldi fellépő is, az egyre erősebb indie folk albumokkal jelentkező amerikai Laura Gibson. A széria zárásaként a Junkies dalai szólalnak meg akusztikusan Szekeres András és Barbaró Attila jóvoltából.

Az Akvárium Tavasz Terasz részletes programja itt olvasható.

Budapesti Tavaszi Fesztivál teljes programja itt böngészhető.

A BTF programjaival foglalkozó tematikus blogunkat itt olvashatják.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!