Papageno Radio
Promóció Különleges találkozások a Nemzeti Színházban

Különleges találkozások a Nemzeti Színházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Vörösmarty Színház március 14-én nagy sikerrel játszotta a Sobor Antal kisregénye alapján készült Perelj, Uram! című történelmi drámát a Nemzeti Színházban. A történet az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc leverésének utolsó időszakából elevenít fel egy mostanáig kevesek által ismert epizódot.

A nézők soraiban helyet foglalt Sobor Antalné, az író özvegye, valamint a történet két főszereplőjének rokonai is.

Mikesy Pongrác, Manszbarth Antal, néhai csákberényi plébános testvérének, Józsefnek egyenesági leszármazottja, megrázó és egyben felemelő eseményként élte át a látottakat, és elmesélte, hogy családjukban a mai napig generációról generációra legendaként adják tovább a történetet, melyben a harangok zúgása arra emlékeztet időset és fiatalt, hogy a béke mennyire értékes és fontos mindannyiunk számára.

Király Zoltánnét, Szikszai János néhai református lelkész leszármazottját megtiszteltetésként érte a meghívás. Úgy gondolja, hogy ez a mű méltó emléket állít elődjének.

A meghívott vendégek és az est főszereplőinek csoportképe – fotó: Kiss László

Az előadást követő fogadáson Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere is köszöntötte a fellépő művészeket, közreműködőket. Dr. Vécsei László, Csákberény polgármestere, Sobor Antal könyvét ajándékozta a jelenlévőknek, ezzel megköszönve munkájukat, és azt, hogy erősítik a helyi közösség összetartását.

Az este méltó, ünnepi hangulatban telt. Dr. Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója, a darab rendezője valódi csodának nevezte a különleges találkozást.

Promóció

Stream és színház

X
X