Papageno Radio
Címlap Harsona mesterkurzus hirdet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Harsona mesterkurzus hirdet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar mesterkurzust hirdet fiatal művészek, zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, szakközépiskolák növendékei részére. A kurzuson a világhírű Ian Bousfield harsonaművésztől tanulhatnak az érdeklődők.

Jelentkezési határidő: 2019. április 24.

A berni Hochschule der Künste professzorának első tanára édesapja volt, 15 évesen pedig már a Londoni Szimfonikus Zenekar ösztöndíjasa lett. Egy évvel később a Claudio Abbado vezette Európai Ifjúsági Zenekar tagja lett, nem sokkal ezután a manchesteri Hallé Zenekar szólóharsonásává választották. Pályája meredeken ívelt felfelé, és nemcsak a londoni együtteshez tért vissza első harsonásként, hanm a Bécsi Filharmonikusoknál is betöltötte ugyanezt a pozíciót.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral a Tavaszi Fesztiválon is találkozhatunk:

Ide kapcsolódik:
„Ezek után mit mondjak én neki?” - Ránki Dezső útja a világhírig

Közben számos hangfelvételt készített, és filmzenéket is – például a Star Wars 1. epizódjának részeit – is rögzítette. Szólistaként a világ legnevesebb zenekaraival, többek között a Bécsi, Londoni, BBC Filharmonikusokkal dolgozott együtt, így Riccardo Muti, Michael Tilson Thomas, Sir Neville Marriner vagy Kent Nagano vezénylete alatt is játszott.

A ma több rangos zenei felsőoktatási intézményben professzorként foglalkoztatott Ian Bousfield pályájának zenitje az a három, 2008-as hangverseny volt, amelyen Nino Rota Harsonaversenyét játszotta a Bécsi Filharmonikusokkal, Riccardo Muti vezényletével.

A mesterkurzus időpontja: 2019. április 28-30.

A mesterkurzus helyszíne: Alba Regia Szimfonikus Zenekar próbaterme, Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.

Aktív egyéni résztvevők díja:

20.000 Ft / 70 Euro

Passzív részvétel díja: 5.000 Ft / 20 Euro

Zongorakísérő a kurzus alatt biztosított.

Jelentkezés: az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével zajlik, melyet postai, vagy elektronikus úton küldhetnek be.

Postacím: Alba Regia Szimfonikus Zenekar 8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.

E-mail: arso@arso.hu

A mesterkurzus legeredményesebb hallgatóinak fellépési lehetőséget biztosítanak a szervezők. A program részét alkotja a Bousfield, a harsonaművész című hangverseny főpróbáján való részvétel is, melynek közreműködője a kurzust tartó professzor. A résztvevők a hangversenyre kedvezményes jegyeket válthatnak.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Alapítványa az aktív résztvevők számára pályázatot hirdet részvételi díjuk részben, vagy egészben történő támogatására. Pályázati anyag tartalmáról a jelentkezési lapon olvashatnak tövábbi, részletes információka.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X