Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Harsona mesterkurzus hirdet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Harsona mesterkurzus hirdet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar mesterkurzust hirdet fiatal művészek, zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek hallgatói, szakközépiskolák növendékei részére. A kurzuson a világhírű Ian Bousfield harsonaművésztől tanulhatnak az érdeklődők.

- hirdetés -

Jelentkezési határidő: 2019. április 24.

- hirdetés -

A berni Hochschule der Künste professzorának első tanára édesapja volt, 15 évesen pedig már a Londoni Szimfonikus Zenekar ösztöndíjasa lett. Egy évvel később a Claudio Abbado vezette Európai Ifjúsági Zenekar tagja lett, nem sokkal ezután a manchesteri Hallé Zenekar szólóharsonásává választották. Pályája meredeken ívelt felfelé, és nemcsak a londoni együtteshez tért vissza első harsonásként, hanm a Bécsi Filharmonikusoknál is betöltötte ugyanezt a pozíciót.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral a Tavaszi Fesztiválon is találkozhatunk:

Ide kapcsolódik:
„Ezek után mit mondjak én neki?” - Ránki Dezső útja a világhírig

Közben számos hangfelvételt készített, és filmzenéket is – például a Star Wars 1. epizódjának részeit – is rögzítette. Szólistaként a világ legnevesebb zenekaraival, többek között a Bécsi, Londoni, BBC Filharmonikusokkal dolgozott együtt, így Riccardo Muti, Michael Tilson Thomas, Sir Neville Marriner vagy Kent Nagano vezénylete alatt is játszott.

A ma több rangos zenei felsőoktatási intézményben professzorként foglalkoztatott Ian Bousfield pályájának zenitje az a három, 2008-as hangverseny volt, amelyen Nino Rota Harsonaversenyét játszotta a Bécsi Filharmonikusokkal, Riccardo Muti vezényletével.

A mesterkurzus időpontja: 2019. április 28-30.

A mesterkurzus helyszíne: Alba Regia Szimfonikus Zenekar próbaterme, Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.

Aktív egyéni résztvevők díja:

20.000 Ft / 70 Euro

Passzív részvétel díja: 5.000 Ft / 20 Euro

Zongorakísérő a kurzus alatt biztosított.

Jelentkezés: az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével zajlik, melyet postai, vagy elektronikus úton küldhetnek be.

Postacím: Alba Regia Szimfonikus Zenekar 8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.

E-mail: arso@arso.hu

A mesterkurzus legeredményesebb hallgatóinak fellépési lehetőséget biztosítanak a szervezők. A program részét alkotja a Bousfield, a harsonaművész című hangverseny főpróbáján való részvétel is, melynek közreműködője a kurzust tartó professzor. A résztvevők a hangversenyre kedvezményes jegyeket válthatnak.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Alapítványa az aktív résztvevők számára pályázatot hirdet részvételi díjuk részben, vagy egészben történő támogatására. Pályázati anyag tartalmáról a jelentkezési lapon olvashatnak tövábbi, részletes információka.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.