Papageno Radio
- hirdetés -
Zene Az operavilág legrangosabb díját kapta Kurtág György darabja

Az operavilág legrangosabb díját kapta Kurtág György darabja

A Scalában bemutatott Fin de partie a világpremierek kategóriában szállt versenybe az operavilág egyik legrangosabb díjáért. Az Opera Awards nyerteseit április 29-én hirdették ki.

- hirdetés -

A Kossuth-díjas zeneszerző Samuel Beckett 1957-ben Párizsban bemutatott A játszma vége című abszurd drámáját zenésítette meg. A bemutatót 2018. november 15-én tartották. A legnagyobb olasz napilap beszámolója szerint a Scalából a taps egészen Budapestig hallatszott, ahonnan a 92 éves Kurtág György követte az előadást.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Danubia Zenekar mutathatja be Budapesten Kurtág György operáját

Az Opera Awards díjat számos kategóriában adták át. A legjobb kórusnak járó elismerést a moszkvai Bolsoj Színház kara érdemelte ki, a legjobb karmester Marc Albrecht lett. A rendezők között Katie Mitchellt díjazták, a legjobb női énekesnek járó elismerés Asmik Grigoriané. A fesztiválok közül a brnói Janáček Fesztivál kapott díjat. Életműdíjat a szintén 92 éves Leontyne Price vehetett át, a férfi énekesek közül Charles Castronovót ismerték el. A fiatal tehetségként Maxim Emelyanychev kapott díjat, míg a legjobb társulat az Opera Vlaanderen lett. A Royal Opera House pedig a zenekari kategóriában érdemelt elismerést. A közönség kedvence Szonja Joncseva, míg a legjobb felvétel Rossini Szemiramiszából készült.

(Via OperaWire)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.