Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Dolfin Balázs bejutott a Markneukircheni Nemzetközi Csellóverseny III. fordulójába

Dolfin Balázs bejutott a Markneukircheni Nemzetközi Csellóverseny III. fordulójába

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Május 10-én kezdődött a Markneukircheni Nemzetközi Csellóverseny, amelynek előválogatójából 51 csellista került be, köztük a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két jelenlegi diákja, Hotzi Mátyás és Dolfin Balázs. A verseny négy fordulóból áll.

Hotzi Mátyás szép teljesítményt nyújtva bekerült a második fordulóba, a május 15-én zajló harmadik fordulóban azonban a zsűri döntésének értelmében már csak Dolfin Balázs vesz részt.

Hotzi Mátyás Onczay Csaba tanítványaként Ligeti Szólószonátáját játszotta az első fordulóban.

 

- hirdetés -

A harmadik fordulóból csupán három versenyző juthat tovább a zenekari döntőbe, amelynek első helyezettje 7000 euró díjazásban részesül.

Dolfin Balázs jelenleg a németországi Saarbrückeni Zeneművészeti Egyetem ösztöndíjas növendéke, a budapesti Zeneakadémián pedig jövöre szerzi meg BA diplomáját. Hangszerét, a csellót maga választotta, négy és fél éves korában. Hat évesen Antók Zsuzsanna tanárnő irányításával a zuglói Szent István Király Zeneiskolában kezdte meg tanulmányait. 2010-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályába, Mező László professzor osztályába.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X