Papageno Radio
Címlap Különleges zenés előadás készül Pavarottiról

Különleges zenés előadás készül Pavarottiról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Luciano Pavarotti özvegye, Nicoletta Mantovani több alkotó kérését visszautasította már annak kapcsán, hogy színpadra vigyék a legendás tenor életét. Ezúttal azonban engedélyt adott arra, hogy Pavarotti életéből előadás készüljön.

Váltsa meg jegyét a Pavarotti film szeptember 25-i  magyarországi díszbemutatóra ide kattintva.

Az ötletgazdák Michael Gracey, akit a közönség A legnagyobb showman vagy a Rocketman című, Elton Johnról szóló zenés film rendezőjeként ismerhet, valamint John Berry, az English National Opera (Angol Nemzeti Opera) korábbi művészeti vezetője. Koncepciójuk annyira meggyőző volt az özvegy számára, hogy a magánarchívumot is a rendelkezésükre bocsátotta, amelyben levelek és a nagyközönség számára ismeretlen filmfelvételek is találhatók, de az eredeti ruhák közül is válogathat a stáb.

Ide kapcsolódik:
Maria Callas ismét színpadra állt

Michael Gracey otthonosan mozog a vizuális effektek világában, ő a több millió fontba kerülő technológiáért. Az előadásban felhasználnak Pavarotti-hangfelvételeket, de John Berry elárulta, hogy senki nem fog a művész szerepében fellépni. Úgy fogalmazott,

a musicalt Luciano Pavarotti semmihez sem fogható hangja inspirálta, és lehetetlen lenne találni bárkit is, aki eljátszhatná őt.

Hozzátette, hogy ez nem egy szűk közönségréteghez szóló opera lesz, hanem a nézők széles rétegeit szeretnék elérni, hiszen „Caruso volt a gramofon korszakának a sztárja, Pavarotti pedig a modern média koráé. Az, ahogyan az opera és a népszerű zene közötti vonalat átlépte, az egész világon hatalmas szupersztárrá tette őt.”

Ide kapcsolódik:
Elkészült a Pavarotti-film magyar előzetese

Az alkotói team hamarosan kiegészül, zenei vezető, írő és látványtervező csatlakozik a csapathoz. A premier 2021-ben várható.

(Via The Guardian)

Promóció

X
X