Papageno Radio
Címlap Amikor a nézőtér élő xilofonná változott – Galéria

Amikor a nézőtér élő xilofonná változott – Galéria

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Sziget-varázslat az ötödik napon sem tört meg. A színpad „veteránja” Kayamar idén a Vorti Virgo Kamarakórussal érkezett, hogy lendületes előadásukkal elindítsák a vasárnapot.

Fehér Károlyék ezúttal is zenélni tanítottak, de nem is akárhogyan! A közönség egyszerre volt zenész és egy kicsit hangszer is. Ehhez mindössze műanyag csövekre, valamint lelkes emberekre volt szükség, és a nézőtér egyből egyfajta élő xilofonná változott. A legbátrabbak – mint mindig – nemcsak zenészként, hanem karmesterként is kipróbálhatták magukat.

A Sziget-varázs egyik elragadó példája volt, amikor egy arra járó fiatalember felkéredzkedett a színpadra táncolni, ezzel pillanatok alatt spontán összművészeti performansszá alakítva a közös zenetanulást.

A Szent Efrém Férfikar megindító erejű koncertje ékes bizonyítéka annak, hogy a Szigeten szükség és hely is van a klasszikus zenére. A francia Radiomentale dj-szettje ismét megmutatta, hogy gépekből is lehet zenét csiholni. Ezúttal Hitchcock képsorait festették alá egészen egyedi tónusokkal.

Az éjféli koncerten a Romániából érkező Jazzybit játszott színtiszta, őszinte energiától feszülő jazzt. Két évvel ezelőtt már nagy sikerű koncertet adtak itt, és visszatérőként idén is óriási elánnal vetették bele magukat a zenébe, hogy elkápráztassák közönségüket. Jelentjük: sikerült.

Promóció

Stream és színház

X
X