Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Marton Éva védnöksége alatt rendeznek nemzetközi négykezes zongoraversenyt

Marton Éva védnöksége alatt rendeznek nemzetközi négykezes zongoraversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén Kaposváron, március 4-8. között rendezik meg az 5. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraversenyt és Kurzust.

- hirdetés -

A Várnagy Andrea zongoraművész által megálmodott ZeneVarázslat mozgalom célja, hogy minél közelebb hozzák a gyermekekhez a klasszikus zenét; versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítve annak megértését. A művész célja a tehetséggondozás is, aki egy-egy kiemelkedő tehetség útját a jövőben is figyelemmel kíséri és segíti majd.

Ide kapcsolódik:
A kortárs zenét ünnepelték a BMC-ben a zeneiskolák

A ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny az elmúlt öt évben az egyik legkedveltebb négykezes eseménnyé és versennyé nőtte ki magát. A siker kulcsa, hogy nem csupán egy művész kibontakozásáról szól, hanem rendkívül közösségformáló és összetartó ereje van, ami egyre több zongoranövendéket és felkészítőt tudott az évek folyamán megszólítani. Idén először a diák és a tanár-diák kategória mellett a zongoratanárok is bemutatkozhatnak a pódiumon a tanár-tanár kategóriában.

Hazánkból, Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból több mint 300 résztvevőt várnak a szervezők, akik egy héttagú nemzetközi zsűri előtt mutatják be tudásukat. A zsűriben köszönthetjük Várnagy Andrea mellett Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészt, Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt, Szakács Marianna zongoraművészt, Kurucz Tünde zongoraművészt, Rohmann Imre zongoraművészt és Szamosi Szabolcs orgonaművészt. Az ötnapos programsorozatot Kaposváron a nemrég felújított Csiky Gergely Színházban, az Együd Árpád Kulturális Központban és a Szivárvány Kultúrpalotában rendezik meg.

A jubileumi ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny védnöke Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X