Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Különleges színházi előadások szereplői érkeznek a Papageno Klasszik következő adásába

Különleges színházi előadások szereplői érkeznek a Papageno Klasszik következő adásába

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának legközelebbi adása április 4-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Balázsovits Edittel, Feuer Yvette-el, Józan Lászlóval és Porogi Ádámmal.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére 2020. április 5-én, vasárnap este hét órától kerül sor.  Az interjúk megtalálhatók a Papageno Klasszik blogban is.

Molnár Ferenc darabjait előszeretettel játsszák mind magyar mind nemzetközi színpadokon. A doktor úr első önálló színpadi műve volt, amely 1902-ben nagy sikert aratott a Vígszínházban. Az írógéniusz színpadi művét ugyanitt Zsótér Sándor rendezésében, mások mellett Balázsovits Edit, Dino Benjámin, Fesztbaum Béla, Hegyi Barbara és Józan László szereplésével mutatták majd be. A háromfelvonásos fergeteges bohózatban nincs hiány szerelemben, cselszövésben és persze féltékenységben sem.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Molnár Ferenc, a világon legismertebb magyar drámaíró

A Láthatáron Csoport évek óta működő független színházi társulás, Feuer Yvette színész, drámapedagógus alapította. Gyermek-, ifjúsági- és felnőtt előadásaik mindegyikében hangsúlyos elem a részvételiség és az interaktivitás, a közös gondolkodás és az együtt-játszás. Színházi nevelési programjainkkal sok fiatal életét érintő, társadalmilag sokszor tabuként kezelt témákat dolgoznak fel, mert egyrészt szeretnének hangot adni olyan társadalmi csoportoknak, akiket ezek a problémák valóban érintenek, és akiknek ritkán hallatszik a hangjuk, másrészt cél a feldolgozott témákkal kapcsolatos társadalmi szemléletformálás is. Évente körülbelül 80 előadást játszanak, ebből 40-et vidéken; a Hagyaték, a Pitbull Kamilla Gimnázium, az Ablak, a Miatyánk csak néhány az előadásaik közül. A célokról, az indulásról és az iskolai zaklatásról a szervezet vezetőjével, Feuer Yvette-tel beszélgetünk.

Izgalmas előadásnak ígérkezik az Idegenek a vonaton, amelyet 2020 májusában tervezett bemutatni a Rózsavölgyi Szalon a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és a Szentendrei Teátrummal együttműködve. Patricia Highsmith művét Szarka János adaptálja színpadra; két idegen találkozásából egy tökéletesnek tűnő bűntény gondolata születik. Az egyik főszereplővel, a Brunót alakító Józan Lászlóval beszélgettünk, aki most először játszik majd krimiben, de ez lesz a második szerepe a Szalonban.

A szerelmesek házai című előadást február végén mutatták be a Radnóti Színházban. Bernard Shaw színdarabját Valló Péter állította színpadra, az előadás Kovács Krisztina és Péterfy Gergely fordításából készül, látható benne: László Zsolt, Sodró Eliza, Porogi Ádám, Hajduk Károly, Kelemen József és Martinovics Dorina. Klasszikus szerelmi történetként, igazi romantikus vígjátékként indul Bernard Shaw színdarabja. A fiatal, jó családból származó orvostanhallgató, Harry beleszeret egy helyes, gazdag lányba, Blanche-ba, és úgy döntenek, hogy összeházasodnak. Ezen a ponton nyugodtan hátra is dőlhetnénk, és önfeledten nézhetnénk a fiatalok szerelmének bájos kibontakozását, ám a férjjelölt és apósa között nagyon hamar komoly nézetkülönbség támad. Az egyik főszereplőjét, Porogi Ádámot kérdeztük.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X