Papageno Radio
Címlap Alkotómunkára hívja a fiatalokat a Zeneakadémia

Alkotómunkára hívja a fiatalokat a Zeneakadémia

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Liszt-kukacok Akadémiája játékot hirdet 7-18 év közötti gyermekeknek, akik közt a beküldött művek alapján 3 db 3 főre szóló bérlet talál gazdára a 2020 őszi Csodabogarak matinékoncert-sorozatra. A művek beadási határideje május 17.

A Zeneakadémia felhívása:

A Zeneakadémia Koncertközvetítések sorozat részeként május 3-án lejátszott felvételen Beethoven VI. („Pastorale”) szimfóniája hangzott el. Kérjük a gyermekeket, hallgassák meg a művet, majd a zenére asszociálva ábrázolják benyomásaikat. Az elkészült alkotásokat (amely lehet rajz, festmény, gyurma, rövid történet, videó, film – tehát bármi, aminek csak a képzelet szabhat határt!) kérjük, hogy a szülők/gyerekek nyilvános bejegyzésként posztolják ki Facebook-oldalukra #lisztkukacchallenge címkével ellátva május 17., vasárnap 20:00 óráig, és tüntessék fel a mű alkotójának életkorát is.

Fontos, hogy csak azok a művek tudnak bekerülni a játékba, amelyeknél szerepel a #lisztkukacchallenge címke. A játékban való részvétellel a kiskorú játékosok törvényes képviselői egyúttal hozzájárulnak ahhoz, hogy az elkészült művek az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével később a Zeneakadémia online felületein megjelenhetnek.

A pályázat nyerteséről a Zeneakadémia zsűrije (Balog József Liszt Ferenc díjas zongoraművész, Fazekas Gergely zenetörténész, a Liszt-kukacok Akadémiájának megálmodója, Mona Dániel, a matinésorozatok programszerkesztője és moderátora, valamint Csonka András, a Zeneakadémia programigazgatója) fog dönteni május 24-ig bezárólag.

Ide kapcsolódik:
Gyerekeknek hirdet meghallgatást a Kecskeméti Katona József Színház

A nyertes művek alkotóit bérlettel jutalmazzuk a Liszt-kukacok Akadémiája 2020 őszi matinékoncert-sorozatára, a zsűri kedvenc műveit pedig időről-időre közzétesszük a Liszt-kukacok Akadémiájának Facebook-csatornáján. További kérdéseiket a Liszt-kukacok Akadémiájának Facebook-oldalán várjuk. Maradjunk otthon, és alkossunk klasszikus zenére!

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X