Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Beethoven és Schubert egy-egy szonátáját vette lemezre Fülei Balázs

Beethoven és Schubert egy-egy szonátáját vette lemezre Fülei Balázs

A Binder Music Manufactory gondozásában, Before the Last címmel jelent meg Fülei Balázs zongoraművész legújabb szólólemeze, amely Beethoven és Schubert utolsó előtti szonátáit tartalmazza.

- hirdetés -

„Utolsó előtti találkozás, utolsó előtti alkalom, utolsó előtti érintés. Csak a múltra vonatkoztatva lehetséges a kronológiai rendezés, a jelenben sorrendiség nincs. A jelenben csak az itt és csak a most van. Lehet egy zenemű bármilyen régi, előadása nem tud múlt idejű lenni, csak jelene van. Az előadó és a hallgató közösen átélt jelene” – fogalmaz a kiadvány kísérőszövege.

Fülei Balázs pedig így ajánlja a két művet: „Beethoven utolsó előtti, Asz-dúr zongoraszonátája (Op. 110) egy titkos megnyilatkozás. Minden ember lelke titok, a megismerés és megértés vágya életünk és kapcsolataink állandó mozgatója. Itt egy zenemű, amely tágra nyitja a lelkének kapuit, miközben Schubert utolsó előtti, A-dúr zongoraszonátáját egy egészen zseniális tematika hálózza be. A különböző témák előbukkanása, visszaköszönése folyamatosan közel tartja a hallgatót a műhöz. Nem lelke bugyraiba akar beszippantani ez a zene, hanem kirakja saját világát a tenyeredbe: fogd meg és nézegesd, ez vagyok!”

Ide kapcsolódik:
Fülei Balázs: „Az a zeneszerző létezik, akinek a darabját el is játsszák"

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
- hirdetés -
X
X