Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Beethoven és Schubert egy-egy szonátáját vette lemezre Fülei Balázs

Beethoven és Schubert egy-egy szonátáját vette lemezre Fülei Balázs

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Binder Music Manufactory gondozásában, Before the Last címmel jelent meg Fülei Balázs zongoraművész legújabb szólólemeze, amely Beethoven és Schubert utolsó előtti szonátáit tartalmazza.

„Utolsó előtti találkozás, utolsó előtti alkalom, utolsó előtti érintés. Csak a múltra vonatkoztatva lehetséges a kronológiai rendezés, a jelenben sorrendiség nincs. A jelenben csak az itt és csak a most van. Lehet egy zenemű bármilyen régi, előadása nem tud múlt idejű lenni, csak jelene van. Az előadó és a hallgató közösen átélt jelene” – fogalmaz a kiadvány kísérőszövege.

- hirdetés -

Fülei Balázs pedig így ajánlja a két művet: „Beethoven utolsó előtti, Asz-dúr zongoraszonátája (Op. 110) egy titkos megnyilatkozás. Minden ember lelke titok, a megismerés és megértés vágya életünk és kapcsolataink állandó mozgatója. Itt egy zenemű, amely tágra nyitja a lelkének kapuit, miközben Schubert utolsó előtti, A-dúr zongoraszonátáját egy egészen zseniális tematika hálózza be. A különböző témák előbukkanása, visszaköszönése folyamatosan közel tartja a hallgatót a műhöz. Nem lelke bugyraiba akar beszippantani ez a zene, hanem kirakja saját világát a tenyeredbe: fogd meg és nézegesd, ez vagyok!”

Ide kapcsolódik:
Fülei Balázs: „Az a zeneszerző létezik, akinek a darabját el is játsszák"

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X