Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Ma Dóka Péter Polimax, avagy a Kockaróka visszatér című darabját közvetítjük a...

Ma Dóka Péter Polimax, avagy a Kockaróka visszatér című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

A Színházi Dramaturgok Céhe idén 35. alkalommal rendezi meg a Nyílt Fórumot. Ma este Dóka Péter Polimax, avagy a Kockaróka visszatér című darabját mutatják be a Szentendrei Teátrumban, Forgács Péter rendezésében, többek között Hegedűs D. Géza és Hajduk Károly közreműködésével. Kövessék a felolvasást Facebook-oldalunkon vagy Vimeo-csatornánkon

- hirdetés -

Egy öreg sármőr, akit dobott a felesége egy törpéért. Egy néni, aki sosem gyújtja fel a villanyt. Egy bajuszrajongó nő, egy mindenkire irigy, félbemaradt művész, és a nagyfőnök, akit évek óta nem látott senki. Tőlük függ a Polimax játékgyár jövője. De kik ők egyáltalán? Szerethető őrültek vagy ravasz gyilkosok? Ezt akarja megtudni Szofi, aki eltűnt nővére után nyomoz – s közben a gyár ontja a játékokat, a vén falak beszélnek, a padláson meztelen lányok táncolnak, a pincében valaki selejtes műanyag babákkal játszik.

Dóka Péter 1974-ben született Budapesten. Számos gyerek- és ifjúsági könyv (A kék hajú lány, Lila királylány, Az ellopott zsiráf) szerzője, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője. Körbe K című darabját a Lakmusz Csoport vitte színre 2012-ben. Sajtkirály című gyerekdarabjáért 2017-ben Csukás István-díjat kapott. A Magyar Rádió korábban két regényéből hangjátékot készített, ő jegyzi a jelenleg a tévében futó Szupermalac és Űrpatkány című rajzfilmsorozat forgatókönyveit.

 

Orbán Eszter, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke elmondta, nagy öröm számukra, hogy a más műfajokban sikeres író úgy döntött, szeretne velük együtt dolgozni ezen az 1999-es teljes napfogyatkozáshoz kötődő történeten, amelyben a főszereplő életében akkor megtörtént családi tragédia feldolgozása során egy a múlt és jelen között rekedt játékgyárban találjuk magunkat. A kérdés pedig az, hogy a bűnök és hazugságok labirintusából ki lehet-e kerülni élve.

- hirdetés -

Dóka Péter dramaturg-mentora Blastik Noémi volt, az előadást Forgács Péter rendezi. A közreműködő művészek: Hegedűs D. Géza, Hajduk Károly, Nagy Katica, Szalontay Tünde, Szabó Márta. A felolvasást követő beszélgetésen Bollók Csaba vesz részt.

[add_single_eventon id=”90616″]

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.