Papageno Radio
Címlap Szinetár Miklós: „A megoldás kulcsa Vidnyánszky Attila kezében van”

Szinetár Miklós: „A megoldás kulcsa Vidnyánszky Attila kezében van”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy vezető akkor jó, ha ő tesz szívességet azzal, hogy vezet, nem pedig akkor, ha neki teszik a szívességet azzal, hogy kinevezik” – szögezte le Szinetár Miklós az SZFE-ügyben Vidnyánszky Attilára utalva.

A rendező, aki 51 évig tanított az SZFE-n úgy látja, hogy a jelenlegi helyzet megoldásának kulcsa teljes egészében nagyra becsült egykori tanítványa, Vidnyánszky Attila kezében van, akinek legalábbis vissza kellene lépnie a kuratórium éléről.

Szinetár Miklós felidézte, hogy egykor tőle kért tanácsot Vidnyánszky Attila, hogy megpályázza-e a debreceni színház igazgatói posztját, amire ő határozott igennel felelet, majd hozzátette, hogy ha a mostani ügy kapcsán is megkérdezné, ő a visszalépést javasolná.

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila: „A közös nevezőhöz el kell fogadni az új kuratóriumot”

Szinetár Miklós arról beszélt, hogy miért lenne baj, ha Vidnyánszky Attila csak a kuratórium egyik tagja lenne, hiszen ugyanúgy tudná végezni szakmai munkáját. A rendező hozzátette, hogy attól fél, hogy egy olyan tehetséges művész mint Vidnyánszky Attila egyszerűen közellenséget csinál magából.

Ide kapcsolódik:
A Vígszínház fogadja be a diplomázott SZFE-s hallgatók búcsúelőadásait

Az ATV-nek arra a kérdésre, hogy ha most még tanítana az SZFE-n, támogatná-e az egyetemfoglalást, úgy felelet, hogy a haszonlesőket nem, de fiatalokat támogatná, hiszen mint mondta, ha végignézünk a világtörténelmen, mindig nekik volt igazuk.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X