Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Vidnyánszky Attila: „A közös nevezőhöz el kell fogadni az új kuratóriumot”

Vidnyánszky Attila: „A közös nevezőhöz el kell fogadni az új kuratóriumot”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Elnézést kér, nem zsidózni akart, szeretne párbeszédet, de ehhez őt el kell fogadni – mondta a nepszava.hu-nak adott interjújában Vidnyánszky Attila.

A kuratórium elnöke kitart amellett, hogy ő nyitott az egyeztetésre és a párbeszédre, azt a tüntető diákok, illetve az egyetem oktatói utasítják el. Az SZFE „végtelenül zárt” rendszerén változtatni kell, például azon, hogy ott túl nagy a Katona József Színház befolyása.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Molnár Piroska: „Ha jó változásról lenne szó, nem hiszem, hogy bárki ellenállna”

A képzésnek sokszínűnek kellene lennie, és tükröznie „a társadalom sokszínűségét”, aminek érdekében évtizedes szervezeti és oktatásszervezési problémákhoz kellene hozzányúlni. Ezzel szerinte az egyetem tanárai és hallgatói nem akarnak szembesülni.

A kuratórium elnöke bocsánatot kért Karsai Györgytől, az SZFE tanárától, akiről egy tévéinterjúban azt mondta, neki nem lehet elmagyarázni, hogy mi a nemzet és a kereszténység. Ezt többen antiszemita megnyilvánulásnak értékelték, de Vidnyánszky szerint ezt róla nem mondhatják komolyan. Vidnyánszky Attila a hazaszeretet megjelenését továbbra is hiányolja az egyetemről, amit azzal illusztrál, hogy az SZFE nem szentelt külön vizsgákat Trianon témájának.

Ide kapcsolódik:
Folytatódik az SZFE és a kuratórium közti állóháború

Vidnyánszky azt mondja, az oktatásnak el kellene indulnia, és ezzel párhuzamosan szeretne „széles körű egyeztetést a szakmai reformokról”, megkeresni a „közös nevezőt”, de abból nem enged, hogy az egyetemnek el kell fogadnia az alapítványi formát, és őt magát, kurátortársaival együtt. Arra a kérdésre, hogy nem kíván-e esetleg ehelyett kiszállni az egészből, nemmel felelt: „ezzel még dolgom van”.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X