Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Molnár Piroska: „Ha jó változásról lenne szó, nem hiszem, hogy bárki ellenállna”

Molnár Piroska: „Ha jó változásról lenne szó, nem hiszem, hogy bárki ellenállna”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Mind a két félnek engednie kell” – közölte a HÖOK elnöke a Rektori Konferencia és HÖOK által szervezett egyeztetés után szeptember 9-én. Korábban itt írtunk arról a folytatódó állóháborúról, amelyről most Molnár Piroska mondta el véleményét az ATV-nek.

Molnár Piroskával egykor színpadi beszédet tanított az egyetemen, de mint mondta, nem csak ezért áll ki a diákok mellett. Már önmagában is helytelennek tartja azt, hogyha valaki sorsáról a feje fölött intézkednek a nélkül, hogy megkérdeznék őt magát arról, szeretné-e azokat a változásokat, vagy úgy szeretné-e, ahogy azt a fölötte állok kigondolták – mondta a Kossuth-díjas színművésznő. Hozzátette: ha valóban jó, használható és új, friss szelet hozó változásról lenne szó, nem gondolná, hogy az egyetemen bárki ellenállna.

- hirdetés -

Szeptember 9-re hirdették meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Magyar Rektori Konferencia egyeztetését. Ezen az egyetem részéről a kuratórium képviseletében Rátóti Zoltán vett részt. Az esemény célja az volt, hogy a fenntartó és az intézmény között párbeszéd alakuljon ki a konfliktus feloldására. A HÖOK elnöke a sajtó képviselőivel közölte további megbeszélésekre van szükség. Továbbá szorgalmazni fogják, hogy a következő alkalmon a kuratórium nélkül legyen lehetősége az intézményi vezetésnek is elmondani az ő álláspontját – mondta Murai László, HÖOK-elnök.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X