Papageno Radio
Blogok JM blog Első díjat nyert Lukács Gergely tubaművész Új-Zélandon

Első díjat nyert Lukács Gergely tubaművész Új-Zélandon

Online rendezték meg Új-Zélandon a nemzetközi mélyrézfúvós fesztivált január 28–31. között, Idén első alkalommal versenyt is hirdettek. A tubások között Lukács Gergely, az Óbudai Danubia Zenekar tubaművésze érdemelte ki az első díjat.

A versenyzők két kategóriában mérhették össze tudásukat. A világ minden tájáról érkeztek tubaművészek, eufóniumművészek és harsonaművészek. Gergely a legfelső kategóriában ért el első helyezést, amelynek – mások mellett – egyik díja meghívás a következő új-zélandi fesztiválra szólistaként.

Ide kapcsolódik:
Nemzetközi versenyt nyert Dobi János Mátyás harsonaművész

Lukács Gergely idén diplomahangversenyére készül a Zeneakadémián. 2017-ben a Nagyok korosztályában megnyerte a Viruózok vetélkedőt. Ennek köszönhetően a világ több pontjáról kapott meghívást, például Dél-Koreából és Horvátországból.

Ide kapcsolódik:
Lukács Gergely: „A legfőbb vágyam, hogy szólista legyek”

Szintén 2017-ben vehette át a Junior Prima Díjat, a rákövetkező évben pedig Fischer Annie-ösztöndíjas lett. Az első szólólemezéből befolyó összeggel a Démétér Ház és az Eurakvilo Alapítvány működését támogatta, amellyel hozzájárult a daganatos betegségből gyógyuló gyermekek gondozásához. 2020-ban első helyezést ért el az első ízben megrendezett Bucharest Brass Competition versenyen, így 2021. január 21-én Szatmárnémetiben adhatott szóló koncertet a Dinu Lipatti Filharmónia termében, Alexandru Mija vezényletével.

Ide kapcsolódik:
Sztranyák Dávid: „Rezesnek lenni életforma”

Az ifjú zenész legfőbb vágya, hogy szólista legyen, célja pedig, hogy megismertesse a fiatalokkal hangszerét és megszerettesse az emberekkel a tubát, hogy az igazi szólóhangszerré léphessen elő.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!