Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Közvetítés – Nagy Gvendolin a világ egyik legfontosabb balettversenyén

Közvetítés – Nagy Gvendolin a világ egyik legfontosabb balettversenyén

Nagy Gvendolin bejutott a 15-18 éves balett-tehetségeknek rendezett Prix de Lausanne versenyébe. A Magyar Táncművészeti Egyetem VII. évfolyamos növendékének 9 órától drukkolhatunk. Az élő közvetítés az idén 49. alkalommal megrendezett verseny Facebook-oldalán, ide kattintva követhető.

- hirdetés -

Ebben az évben a 399 jelentkezőből 78 fiatal tehetség vehet részt a versenyben, amelyre a járványhelyzet miatt különleges módon kerül sor: a zsűri is kamerán keresztül ítéli meg a táncosokat .Nagy Gvendolin tavaly már szerepelt a lausanne-i balettversenyen, akkor a koreográfusi projektben vett részt. Idén klasszikus variációként a Csipkerózsikából az Orgonatündér táncát, kortárs variációként pedig A tavaszi áldozat egyik jelenetét adja elő. Rajtszáma a 130-as. A döntőre február 6-án 14 órától kerül sor. A közönség is szavazhat kedvencére.

- hirdetés -

A Magyar Táncművészeti Egyetem 16 éves fiatal balerinája mögött olyan jelentős nemzetközi sikerek állnak, mint a II. European Ballet Grand Prix (2018) második díja, a 7. Nurejev Nemzetközi Balettverseny (2019) Ígéretes fiatal tehetség elismerése.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.