Papageno Radio
- hirdetés -
Folk #legényesezzotthon - Összefogtak a magyar néptáncosok

#legényesezzotthon – Összefogtak a magyar néptáncosok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Minden képzeletet felülmúlóan nagy siker a néptáncosok kezdeményezése a Facebookon, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes indított útjára. Az akcióval az otthonmaradás fontosságára és az otthoni gyakorlás lehetőségére hívják fel a figyelmet egészen speciális módon.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

Legényesezz otthon! címmel indított kihívást a néptáncosoknak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a közösségi oldalán.

„Fontos, hogy mindenki aki megteheti, most maradjon otthon! De mi otthon is tudunk táncolni… Mutasd meg a világnak, milyen virtuózan táncolsz kalotaszegi legényest!”

– írták felhívásukban. A feladatban 6 szabadon választott kalotaszegi legényes pontot kell táncolni a lakásban, majd 3 újabb személyt megnevezni a kihívásra.

A kampány néhány nap alatt hatalmas siker lett. Egy perc hosszúságú magyar néptáncos kisfilmek ezrei lepték el az egész internetet. A kezdeményezés nem csupán Magyarországon terjedt villámgyorsan el, de kis túlzással az egész világ most kalotaszegi legényest táncol és a magyar népi kultúra gazdagságában gyönyörködik. Láthatunk videókat többek között az Egyesült Államokból és Kanadából, Argentínából, Brazíliából, Uruguayból, Németországból, Angliából és Ausztráliából, valamint természetesen Felvidékről és Erdélyből is.

A néptáncosok bíznak benne, hogyha mindenki fegyelmezetten betartja az előírásokat, akkor mihamarabb megmutathatják majd tudásukat a színpadon is!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X