Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Az ősök ritmusa - Játék

Az ősök ritmusa – Játék

Az ősök ritmusa című zeneakadémiai sorozat rendhagyó koncertjein a zene, a ritmus és mozgás közös pontjait keresi a Hámori Máté vezette Óbudai Danubia Zenekar.

- hirdetés -

A zene – mint minden előadóművészet – gyökerei az ősi rítusok világából táplálkoznak, és minden koncert, még ma is bizonyos értelemben rituális tett, ahol a közösség (közönség) tagjai együtt élhetik át a földöntúlival való találkozást.

- hirdetés -

“A műfajok összekapcsolásával új utakat találunk, megerősödik-megsokszorozódik az üzenet, és a sokak számára nehéznek tartott klasszikus művekkel könnyebben azonosulhatunk” – így Hámori Máté.

A Danubia Zenekar őszi félévének műsora ennek jegyében alakult ki: minden program egy ősi, közös mítoszhoz, vagy éppen az idealizált aranykorhoz nyúlik vissza. “Szeretnénk újra felfedezni az élő zene rituális erejét, és ezt az megosztani hallgatóságunkkal is. A félév zeneakadémiai koncertjei során ebben a törekvésben mozgásművészek lesznek partnereinket, akik az adott témára reflektáló „szeánsszal”, mozgásszínházi performansszal vezetnek majd be” – folytatja a karmester.

A sorozat első, október 1-jei koncertjén Haydn A teremtés című műve hangzik el Vásáry Tamás vezényletével, Rab Gyula, Kolonits Klára, Bakonyi Marcell és a Somos Csaba vezette Nemzeti Énekkar közreműködésével.

Játsszon a Papageno.hu facebook oldalán és nyerjen páros belépőt az október 1-jei, A teremtés elődásra. A helyes választ a játék facebook posztja alatti kommentben várjuk.

Kérdésünk:

Mi alapján készült Haydn: A teremtés oratóriumának szövegkönyve? 

  • a) Shakespeare: A vihar
  • b) Milton: Elveszett Paradicsom 
  • c) Schiller: Don Carlos 

Mikor: október 1. 19:30

Hol: Zeneakadémia

További információk ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!