Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ismerje meg a világ legfiatalabb karmesterét!

Ismerje meg a világ legfiatalabb karmesterét!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Matthew Smith a neve, nottinghami illetőségű, 11 éves, öt hangszeren játszik, és hamarosan a Nottinghami Szimfonikus Zenekart fogja vezényelni.

- hirdetés -

Matthew fő hangszere a hegedű – a Nottinghami Szimfonikusokat 33 éve vezető karmester a fiú tanára -, mellette dobol, gitározik, brácsázik és zongorázik, valamint hetente egyszer a hetvenöt tagú, 1933-ban alapított, amatőr zenészekből álló Nottinghami Szimfonikus Zenekarral gyakorol. Az együttest április 2-án fogja dirigálni egy koncerten, amelyen az életében első alkalommal hétévesen hallott Denevér nyitányát fogja partitúra nélkül vezényelni, és ezzel a világ legfiatalabb karmestere lesz. A rekordot eddig a 14 éves venezuelai Jose Angel Salazar tartotta, aki egy hetventagú együttes élén állt.

Őt előzi meg a 11 éves Matthew, akit egy néhány éve látott videó inspirált: ezen a felvételen egy üzbég kortársa ugyanezt a darabot vezényelte. Nekiállt gyakorolni, és néhány hét múlva már neki is sikerült a feladat. A denevért, amit egyébként fejből tud, nem tartja könnyűnek, különösen a tempóváltások miatt, ami egészen másfél karmunkát igényel. Az anyuka rendkívül büszke a kisfiára, természetesen egy kicsit izgul, de bízik abban, hogy Matthew-nak sikerült véghez vinni, amit eltervezett, és annyit szeretne, hogy gyermeke élvezze, amit csinál.

(Via HVG)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X