Papageno Radio
Intermezzo Jönnek a robotok!

Jönnek a robotok!

Nem is jönnek, de itt vannak. Sőt szimfonikus zenekarban játszanak. Mutatjuk.

Manchester 2016-ban Európa tudományos fővárosa volt, ez inspirálta a zenekart arra, hogy a Manchesteri Egyetemmel együttműködésben a zene és a tudomány kapcsolatát boncolgassák. például úgy, hogy iskolákat és más intézményeket hívtak fel zenei robot építésére, amelyek közül a legjobbakból egy zenekart is összeállítottak.

Tavaly nyáron így játszottak együtt a robotok és a hús-vér zenészek:

A Steve Pickett, a Hallé oktatási vezetője egy darabot is komponált ez alkalomból, amelynek címe The Robots are Coming!, azaz Jönnek a robotok!, és ahogyan a videón is látható, kilenc muzsikus és 16 robot játszotta az EuroScience Open Forum keretében.

A manchesteri Hallé Szimfonikus Zenekar közoktatási projektjéről, amelynek keretében a 2020 szeptemberében nyíló iskolában a zenekar muzsikusai tanítják majd mesterkurzusokon a 7-19 éves diákokat, akiknek az órarendjében 40%-os arányt képeznek majd a zenei tárgyak, és lehetőséget kapnak arra is, hogy koncerteket látogassanak, itt írtunk.

A kompozíció azonban nem valamiféle egyszer előadott, aztán a zenei emlékezetben eltűnő darabnak bizonyult: a helyszín változott, a zenészek száma kibővült, akik a Halléoojamaflipaphone-t kísérték. Vagy ez a furcsa nevű robot ütőhangszer kísérte őket?

Döntsék el a videó alapján!

(Via Slipped Disc)

Előző cikkEgy évszázad valcertörténete
Következő cikkPeter Gynt

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!