Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Pécsi fesztivál névadója lett Plácido Domingo

Pécsi fesztivál névadója lett Plácido Domingo

A világhírű operaénekes Plácido Domingo tiszteletére új, évente megrendezésre kerülő nemzetközi multikulturális fesztivált hozott létre Pécs városa és a GuliAnd Menedzsment Kft. A fesztivál megalapítását New Yorkban jelentették be.

- hirdetés -

Az eseménysorozatot, aminek célja egy kulturális sokszínűséggel jellemezhető, az opera műfaját középpontba állító fesztivál létrehozása, első alkalommal június 22-25. között rendezik meg a dél-magyarországi városban.

- hirdetés -

A Pécs – Plácido Domingo Classics rendezvénysorozat kapcsán a város polgármestere, Páva Zsolt kiemelte, hogy “különös megtiszteltetés, és ugyanakkor rendkívüli felelősség is, hogy napjaink egyik legjelentősebb művészének tiszteletére alapíthattunk fesztivált”. Mint mondta, „a világhírű operaénekes személye, korszakalkotó művészi teljesítménye, és humanitárius tevékenységei arra kötelez, hogy a Pécs – Plácido Domingo Classics programok a névadója által képviselt értékek mentén, évről-évre magas színvonalon valósuljanak meg”.

A fesztivál létrejöttének első pillanatától magában hordozza a világmárkákra jellemző tulajdonságokat, amely kivételes, ritka lehetőség Pécsnek és Magyarországnak is – vélekedett Nicholas Marko, a fesztivál mentora.

Plácido Domingo első alkalommal 2008-ban lépett fel a városban, majd az ezt követő években számos nagy sikerű produkciót tartottak közreműködésével, 2016-ban a Pécsi Tudományegyetem a Doctor Honoris Causa címet adományozta számára. Plácido Domingo nem csak az operavilág, hanem nemzetközi közélet egyik legtekintélyesebb és legbefolyásosabb személye, aki egyben a Los Angeles Opera igazgatója és az Europa Nostra elnöke is. A GuliAnd Menedzsment Kft. jelezte azt is, hogy a júniusban bemutatandó programokról a napokban adnak tájékoztatást.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.