Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Magyarországi bemutatóra készül a Szent Efrém Férfikar

Magyarországi bemutatóra készül a Szent Efrém Férfikar

Komolyzenei és jazzkoncertek mellett kiállítások, színházi, táncelőadások valamint magyarországi bemutatók is várják az érdeklődőket augusztus 11-19. között a 26. Zempléni Fesztiválon.

- hirdetés -

A kulturális programok között a 2017-es esztendő nagy évfordulóihoz kapcsolódó, a reformációra és Arany János munkásságára emlékeztető valamint a Kodály-évfordulóhoz köthető előadások, bemutatók is szerepelnek –  mondta el Turjányi Miklós fesztiváligazgató, aki példaként említette A megérthető zene című koncertet, amelyen Hollerung Gábor vezényel és vezeti be a közönséget a Kodály kórusműveibe a A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykar közreműködésével.

- hirdetés -

Zempléni Fesztivál

A reformáció 500. évfordulójára többek között Bach műveivel emlékeznek az Ábrahám Consort és szólisták előadásában a Református kollégiumban. A szlovákiai Csavar Színház társulata Arany János Buda halála című művét eleveníti meg A Magyar Nyelv Múzeumában.

A nyitóhangversenyen a Budafoki Dohnányi Zenekar és Szabó Ildikó gordonkaművész előadásában Haydn C-dúr csellóversenye és Beethoven VII. szimfóniája szólal meg a sárospataki Rákóczi-várban, a fesztivált alapító Liszt Ferenc Kamarazenekar augusztus 13-i hangversenyén Miklósa Erika szoprán lép színpadra.

Malek Andrea gyerekeknek szóló műsora mellett Soulistic című koncertjével is várja a közönséget. A fesztiválon mutatják be az ABBA Symphony Show-t, a Singe Street, a Coincidance Tánctársulat és a Budafoki Dohnányi Zenekar produkcióját Hollerung Gábor dirigálásával. A Tenkes kapitánya című táncelőadás Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Nemzeti Táncegyüttes előadásában látható a Tokaj Fesztiválkatlanban.

Zempléni Fesztivál

Idén is minden este szól majd a jazz, fellép mások mellett Horváth Cintia és Balogh Gyula, Szakál-Plósz Titanilla és a Fugato Orchestra. A rendezvénysorozat vendége lesz a Makám és a Csík Zenekar, Karosi Júlia estjével pedig George Gershwin halálának 80. évfordulójára emlékeznek. A Szent Efrém Férfikar és az Opus21Musicplus együttes Konstantia Gourzi Paharión című kompozícióját mutatja be Magyarországon első alkalommal.

Zempléni Fesztivál

A kirándulókoncertek új helyszíne idén Taktaharkány és Baskó – mondta el az igazgató. A fesztivál része idén is a Dohnányi Nyári Zenei Akadémia fiatal muzsikusok számára, Vashegyi György vezetésével. A záróhangversenyen Dvorák IX. szimfóniája, Hummel E-dúr trombitaversenye és Haydn G-dúr szimfóniája hangzik el a Győri Filharmonikus Zenekar és Vörös Ádám trombitaművész előadásában, Berkes Kálmán vezényletével.

A fesztiválnak Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több zempléni település szabadtéri helyszínei és műemlékei adnak otthont.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.