Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újabb furcsa világrekord-kísérlet egy jó ügyért

Újabb furcsa világrekord-kísérlet egy jó ügyért

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Valljuk be, a szabadesésben meztelen zenélés 15.000 láb magasról indulva mint világrekord eléggé véleményes, de Glenn Donnelly egy fontos ügy érdekében ugrik ki a repülőből és brácsázik augusztus 27-én.

- hirdetés -

Az ausztrál brácsás még soha nem próbálta a tandemugrást – sem ruhában, sem anélkül -, de 14 éves kora óta rajta volt a bakancslistáján. Amiért most, 30. születésnapján megteszi, az egy nemes ügy, 15.000 ausztrál dollárt akar gyűjteni három alapítvány számára. Az ügy, ami mellé odaállt, őt is érinti.

Arról már sokat hallottunk és hallunk, hogy a lányok mennyit foglalkoznak társaik külsejével, milyen megszégyenítő megjegyzéseket tesznek másokra, és ez milyen nyomokat okoz a személyiségben, de a fiúk kapcsán erről nem esett annyi szó. Glenn Donnelly tehetséges brácsaművész volt, tanult a londoni Királyi Zeneakadémián, Ausztráliában a legjobb feltörekvő fiatalok közt jegyezték, 2013-ban azonban abbahagyta a zenélést. Tíz év alatt olyan erős testképzavar fejlődött ki benne, hogy nem mert többé színpadra állni.

„Gyerek- és kamaszkoromat versenyeken töltöttem, azokon nőttem fel, és jól emlékszem tizenévesként a szégyenérzetre. és arra, hogy lustának, fegyelmezetlennek gondolom magam, mert nem lapos a hasam, és nem járok gyúrni. A kulcspillanat az volt, amikor 18 évesen egy csellista barátom tett erre valami kis megjegyzést, és elkezdődött egy tíz évig tartó időszak, ami oda vezetett, hogy az idegeim felmondták a szolgálatot, és 2013-ban egy emailben leírtam a szüleimnek, hogy nem érzem magam többé zenésznek” – beszélt őszintén Glenn Donnelly arról, mi áll a jótékonysági ugrás hátterében.

Glenn Donnelly, amikor még aktívan zenélt

Három évvel később létrehozta a többértelműen, Meztelen mozdulatnak, Meztelen mozgalomnak vagy – zenei értelemben fordítva – Meztelen tételnek fordítható Nude Movement alapítványt, hogy felhívja a problémára a figyelmet, és segítsen meggyőzni a fiúkat, férfiakat is arról, hogy fogadják el a testüket, hogy egyáltalán nincs baj azzal, ha nem egyeznek meg a média által sugárzott tökéletes modellek, színészek, énekesek és egyéb celebek.

Glenn Donnelly ugrott már vízbe hangszerével, a tandemugrással egy újabb elemet, a levegőt igyekszik legyőzni. A világrekordra lehúzott ablakú autóval száguldva gyakorol, amit természetesen nem ő vezet, illetve júliusban tervez egy ugrást, hogy a technikai részét is kipróbálja a brácsázásnak. Arról, hogy a föld és a tűz hogyan következik a sorban, még nem nyilatkozott. Még nem döntötte el, hogy Rimszkij-Korszakov Dongóját, a Happy Birthday kezdetű örökzöldet vagy Beethoven Ötödikjét játssza majd, erről a közösségi médiában kér tanácsot.

(Via Limelightmagazine.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X