Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Bayreuthban is elszállnak a költségek?

Bayreuthban is elszállnak a költségek?

A Zöld dombon álló, 1872-ben, Richard Wagner elképzeléseinek megfelelően épített, emblematikus Festspielhaus felújítása tovább tart és jóval többe kerül a tervezettnél.

- hirdetés -

Bayreuthban az utolsó nagyobb átalakítást a hatvanas években végezték, akkor a nézőtér és a színpad faszerkezetét cserélték ki betonra és acélra. A jelenlegi felújítást harmincmillió euróra, 2015 és 2023 közé tervezték, ezzel szemben már tavaly ősszel arról szóltak a hírek, hogy a költségek megnőttek, az átadás aktuális időpontja pedig 2025.

- hirdetés -

A késedelem és a többletköltség oka az, hogy eredetileg csak a homlokzatot és néhány kisebb belső munkát érintett volna, azonban kiderült, vannak olyan területek, amelyeket nem hagyhatnak figyelmen kívül, ezek közé tartozik a tűzvédelem, az energiatakarékosság és a munkavédelmi előírások. Az intézmény igazgatója, Holger von Berg bízik abban, hogy a felújítás költségeit állók, köztük Bajorország, Bayreuth városa, illetve a baráti kör elfogadja a drágább, ám mindenre kiterjedő renoválás számait, így a következő három évtizedben elég lesz csak a rutinmunkákat elvégezni az épületen a szezonon kívül.

A hamburgi Elbphilharmonie nagyjából az eredetileg tervezett tízszeresébe került (a végösszeg: 789 millió euró), és tíz évig épült, amelyet január 11-én nyitottak meg az NDR Zenekarainak koncertjével. Az épület 110 méter magas, a három koncertterem mellett plázát, 45 lakást, szállodát és egy panorámakilátót is magában foglal.

(Via Klassik.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.