Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Román és dél-afrikai győzelem az Operalián

Román és dél-afrikai győzelem az Operalián

Véget ért a Plácido Domingo nevével fémjelzett, 25. alkalommal megrendezett énekverseny, amelynek idén Kazahsztán adott otthont.

- hirdetés -

Adela Zaharia – fotó: facebook.com/operalia

- hirdetés -

Az asztanai operaház volt a verseny helyszíne, amelynek zsűrijében többek között Giuseppe Acquaviva, a Teatro Carlo Felice di Genova, Jonathan Friend, a Metropolitan Opera, Joan Matabosch, a madridi Királyi Opera művészeti vezetői, Peter Katona, a londoni Királyi Opera és Ilias Tzempetonidis, a párizsi Nemzeti Opera casting igazgatói, valamint Marta Domingo operarendező döntött a díjakról és helyezésekről opera és zarzuela kategóriákban. Előbbi döntőjében 14, utóbbiéban 5 fiatal művész mérettetett meg.

A verseny győztesei a román Adela Zaharia (szoprán) és a dél-afrikai Levy Sekgapane (tenor) lettek, a román énekesnő emellett a zarzuela kategóriában is a legjobbnak bizonyult. E kategória legjobb férfi énekesének az olasz tenort, Marco Ciaponit ítélte a zsűri, a Birgit Nilsson-díjat az orosz szopránnak, Okszana Szekerinának és cseh Boris Prýgl basszbaritonnak adományozták. A közönségdíjat egy kazah és egy dél-koreai énekes, Maria Mudrjak (szoprán) és Leon Kim (bariton) kapta. Az Operalia következő kiadását Dél-Koreában rendezik.

(Via Operalia)

Előző cikkHa igazán szól a jazz
Következő cikkZene mindenkinek

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.