Papageno Radio
Intermezzo Új helyszín a világ komolyzenei fesztiváltérképén

Új helyszín a világ komolyzenei fesztiváltérképén

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nagy izgalmak között került megrendezésre július közepén a IV. Bozsoki Zenei Fesztivál, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A színvonalas mesterkurzusokat és hangversenyeket kínáló esemény az osztrák határ mellett fekvő falucska egyik fő látványossága lett.

A rendezvény érdekessége, hogy szervezői mind egyetemista fiatalok, akik maguk is karrierjük elején állnak, és akik céljukként tűzték ki, hogy konzervatóriumi diákok és zeneakadémiai hallgatók festői környezetben, kiváló művészek segítségével mélyíthessék el tudásukat. Az idei rendezvény mesterkurzusaira több mint 60 fő jelentkezett, de szép számmal akadtak nézők a koncerteken is, hiszen rangos zenészek léptek fel a hangversenyeken, és az azt kísérő szakmai mesterkurzusok keretei között. A szervezők külön sikernek tekintették, hogy nemcsak hazánkból, hanem nyugati szomszédunk közeli városaiból is szép számmal látogattak el érdeklődők a fesztiválra.

IV. Bozsoki Zenei Fesztivál – fotó: ODPictures Art Studio

Nagy sikert aratott a Montreali Zongoraverseny győztesének, Fejérvári Zoltánnak a koncertje, aki Bach, Beethoven és Debussy műveivel kápráztatta el a közönséget. A londoni Royal Academy of Music professzora, Ian Fountain pedig a Fauré Kvartettt hegedűművészével, Erika Geldsetzerrel és Varga István csellóművésszel közösen Schumann- és Brahms-művekkel varázsolta el a hallgatóságot.

Az elmúlt hónapokban a sajtó is egyre inkább felfigyelt az osztrák-magyar határon fekvő falucska különleges rendezvényére, így nem csoda, hogy új támogatói akadtak a fesztiválnak: a nyitókoncerten díszvendégként köszöntötték Kőszeg alpolgármesterét és Lockenhaus városának polgármesterét, akik támogatásukról biztosították a rendezvényt. A fesztivál főszervezője, Balog Alexandra az ORF-fel készült interjújában elmondta, hogy nemcsak a fesztivál, hanem egyik fő támogatója, az International Young Soloists zenekar is egyre nagyobb nyilvánosságnak örvend, augusztusban a Sziget Fesztiválon is fellépnek Madaras Gergely vezényletével.

Kőszeg -IV. Bozsoki Zenei Fesztivál – fotó: ODPictures Art Studio

A családias hangulatú rendezvény viszont báját és varázsát a nagy nyilvánosság ellenére is meg tudta őrizni. A továbbiakban pedig új helyszínnel is jelentkezik a fesztivál: a közeli Cákon és Kőszegen is hangversenyekkel szórakoztatják a lakosságot és a turistákat.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X