Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kanadában a zenészeknél is csak a külső számít?

Kanadában a zenészeknél is csak a külső számít?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy kanadai napilap megszerzett egy e-mailt, amelyben a Torontóban és környékén működő zenei ügynökség menedzsmentje figyelmezteti az énekeseket, hogy azokat, akik nem „fizikailag fittek és vékonyak”, csak alacsonyabb presztízsű rendezvényekre tudja kiközvetíteni.

A Sheraton Cadwell Group menedzsmentje az e-mailben leszögezte, hogy ez csupán két énekest érintett. Victoria Leone, aki a levél után otthagyta az ügynökséget, válaszként az irodától ismét megkapta a levelet azzal, hogy olvasson újra bizonyos részeket, és ezeket pirossal ki is emeltek neki.

Victoria Leone a felmondás előtti utolsó koncertjén

A levélben az énekesekre vonatkozóan olyan megjegyzések álltak, hogy remélik, a jövőben „lazább esésű (a testből kevesebbet mutató, a testet kevésbé hangsúlyozó)” fellépőruhát választanak. A zenekarban játszók külsejével szemben kevesebb a fenntartás, mert „ők alapvetően a háttérben vannak, olyanok, mint a tapéta”, de az énekeseknek, akiket „körültekintően választ” az ügynökség, nagyobb elvárással kell számolni. Nekik vékonynak kell lenni, de legalábbis tisztában kell lenniük azzal, „hogyan öltözzenek stratégiailag/megfelelően, hogy ne hívják fel a figyelmet átmeneti testi/étkezési problémáikra”.

Miután nyilvánosságra került és komoly médiavisszhangot kapott a levél, a 14 éve működő vállalkozás tulajdonosai úgy döntöttek, befejezik üzleti jellegű működésüket és közösségi programjaikat is. Erről szóló e-mailjüket a médiának is eljuttatták.

A Musical Toronto kanadai zenei magazin megkeresett egy olyan zenészt, akit az ügynökség alkalmazott. A trombitás szerint szervezetlenség és gyakran erősen megkérdőjelezhető hangnem jellemezte a vállalkozás alkalmazottait, akik a levelezőrendszer címjegyzékéből rendszeresen mindenkinek elküldték az egy-egy zenészt nem kifejezetten konstruktívan kritizáló leveleket.

„Nem elég az énektudás, gyönyörűnek kell lenni”

(Via Slipped Disc, Global News, Musical Toronto)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X