Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Különlegességek a MÁV Szimfonikusok repertoárján az új évadban is

Különlegességek a MÁV Szimfonikusok repertoárján az új évadban is

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Günter Neuhold, Menahem Pressler, Kobayashi Ken-Ichiro, Mihaela Martin, Michel Béroff, Várjon Dénes, Marie-Pierre Langlamet, Baráti Kristóf, Várdai István, Dimitrij Jurowskij – csak néhány név azok közül, akik a 2017/2018-as évadban a MÁV Szimfonikusokkal fellépnek.

A 2017/2018-as évadban már tíz bérletsorozatot – köztük két újat – mutat be a MÁV Szimfonikus Zenekar a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics-palotában, valamint a Magyar Nemzeti Múzeumban. Emellett számos hazai és külföldi bérleten kívüli előadást szerveznek, valamint folytatódnak a nagy sikerű családi koncertek.

- hirdetés -

Hatodik szezonját kezdi a Zenekarral az idén a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozatával („Művészetek és az Irodalom Lovagja”) kitüntetett vezető karmester és művészeti vezető, Csaba Péter, aki tizenegy alkalommal dirigálja a zenekart. Takács-Nagy Gábor az együttes egykori művészeti vezetője négyszer, Kesselyák Gergely karmesterük kétszer, Kobayashi Ken-Ichiro tiszteletbeli karmesterük pedig háromszor vezényli a zenekart. A MÁV Szimfonikusok célja az, hogy a gazdag kínálatból minden régi rajongójuk és jövőbeli hallgatójuk  megtalálja a számára legmegfelelőbb előadást.

A zenére nevelést nem lehet elég korán kezdeni, így folytatódik a váradós kismamáknak szóló Szeretethang, a 3 év alattiaknak és szüleiknek szóló Búgócsiga. Az óvodásokat várják a Zene-Tér-Kép Pluszra, és természetesen továbbra is lesznek hangversenyek unokáknak és nagyszülőknek.

MÁV Szimfonikusok – fotó: Rózsa Zsuzsanna

A 2017/2018-as évadban műsorra kerülnek hangszeres művek mellett operaáriák is olyan művészek tolmácsolásában, mint Molnár Levente, Kele Brigitta, Mester Viktória és Németi Gergely, de lesznek a repertoáron kórusművek is, amelyekben a Nemzeti Énekkar, a Honvéd Férfikar, valamint a debreceni Kodály Kórus közreműködik. A sok izgalmas koncert közül mindenképpen meg kell említeni egy áprilisi hangversenyt, amelyen két Gounod-mű is felcsendül a zeneszerző százéves jubileumának tiszteletére. Mindkét mű, a Concerto, valamint a Suite Concertante is magyarországi bemutató lesz, amelyben Roberto Prosseda fogja megszólaltatni a különleges pedálzongorát, a zenekart pedig Günter Neuhold vezényli.

A MÁV Szimfonikusok sokoldalúságát bizonyítandó a repertoár továbbra is a lehető legszélesebb a kínálatból merít: ismert és kedvelt művek, ritkán játszott darabok, klasszikusok és kortárs darabok egyaránt megtalálhatók rajta.

A kiváló hazai művészek – Baráti Kristóf, Devich Gergely, Várdai István, Várjon Dénes – fiatal külföldi tehetségek és már befutott nemzetközi hírű szólisták – köztük Michel Béroff, Szergej Beljavszkij, Szofja Gülbadamova, Ilja Gringolts, Mihaela Martin, Marie-Pierre Langlamet, Massimo Mercelli, Alexandre Dubach  – lesznek a MÁV Szimfonikusok partnerei. Amellett, hogy ismét sor kerül workshopra, amelyet egy-egy nemzetközi rangú hangszeres művész vezet, és a műhelymunka igazi ínyenceknek szóló koncerttel ér véget, több hangversenyen a zenekar művészei lesznek a szólisták.

Részletes információ a bérletsorozatokról, a bérleten kívüli koncertekről és az egyéb programokról a MÁV Szimfonikusok honlapján található

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X