Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elérhető a kortárs komoly- és jazz-zene legjava!

Elérhető a kortárs komoly- és jazz-zene legjava!

Az ECM, azaz az Edition of Contemporary Music teljes katalógusa november 17-től elérhetővé a streamingszolgáltatóknál is. A kiadó továbbra is a fizikai hanghordozókat, a CD-t és az LP-t preferálja, de a legfontosabb az, hogy a zenét hallgassák.

- hirdetés -

Néhány napja jelent meg az Apple Music, az Amazon, a Spotify, a Deezer, a Tidal és a Qobuz katalógusában a Manfred Eicher által alapított ECM kiadó teljes kínálata. Az 1969 óta működő független lemezkiadó a jazz mellett kortárs és klasszikus zenével foglalkozik. Sajtóközleményük szerint

az elmúlt években az ECM-nek és a zenészeknek szembe kellett nézniük azzal, hogy jogosulatlanul kerülnek fel felvételeik videomegosztó, kalóz- és egyéb illegális letöltőoldalakra. Ezért fontosnak tartották, hogy katalógusukat a szerzői jogokat tiszteletben tartó oldalakon elérhetővé tegyék.

- hirdetés -

És hogy kiket hallgathatnak a felhasználók immár jogtisztán? Csak néhány név a kiadó művészeiből: Boros Zsófia, Bill Frisell, Heiner Goebbels, a Hilliard Ensemble, Keith Jarett, Leonidasz Kavakosz, Patricia Kopacsinszkaja, Gidon Kremer, Kurtág György, ifj. Kurtág György, Pat Metheny, Meredith Monk, Arvo Pärt, Snétberger Ferenc, Tomasz Stanko, Marcus Stockhausen, Várjon Dénes, Ricardo Villalobos, Jörg Widmann.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.