Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Németországban a cselló az év hangszere

Németországban a cselló az év hangszere

Az év hangszere kezdeményezést 2008-ban indította el a Schleswig-Holstein-i Tartományi Zenei Tanács. 2018-ban a csellót ünneplik Németoszág-szerte.

- hirdetés -

A kezdeményezést azzal a céllal indították el tíz éve, hogy egy évre egy-egy hangszer kerüljön reflektorfénybe, és szólóban, kamara- és nagyzenekarokban is felhívják rá a figyelmet, illetve a hangszerválasztásban még hezitálók érdeklődését is felkeltsék. Az elmúlt évtizedben volt már Németországban az év hangszere a klarinét, a trombita, a nagybőgő, a harsona, a fagott, a gitár és a baglama, a brácsa, a kürt a hárfa és az oboa.

- hirdetés -

Az egyes tartományok izgalmas programokat terveznek, amelyekben hangszerkészítők, professzionális zenészek és amatőr muzsikusok, zeneszerzők és zeneiskolások részvételére egyaránt számítanak, lesznek koncertek és különböző figyelemfelhívó akciók. Minden tartományban vannak a programnak védnökei, Schleswig-Holsteinben például David Geringas állt az ügy mellé, Berlinben pedig a Berlini Filharmonikusok 12 csellistája a patrónus.

(Via Musik heute)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.