Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Németországban a cselló az év hangszere

Németországban a cselló az év hangszere

Az év hangszere kezdeményezést 2008-ban indította el a Schleswig-Holstein-i Tartományi Zenei Tanács. 2018-ban a csellót ünneplik Németoszág-szerte.

A kezdeményezést azzal a céllal indították el tíz éve, hogy egy évre egy-egy hangszer kerüljön reflektorfénybe, és szólóban, kamara- és nagyzenekarokban is felhívják rá a figyelmet, illetve a hangszerválasztásban még hezitálók érdeklődését is felkeltsék. Az elmúlt évtizedben volt már Németországban az év hangszere a klarinét, a trombita, a nagybőgő, a harsona, a fagott, a gitár és a baglama, a brácsa, a kürt a hárfa és az oboa.

Az egyes tartományok izgalmas programokat terveznek, amelyekben hangszerkészítők, professzionális zenészek és amatőr muzsikusok, zeneszerzők és zeneiskolások részvételére egyaránt számítanak, lesznek koncertek és különböző figyelemfelhívó akciók. Minden tartományban vannak a programnak védnökei, Schleswig-Holsteinben például David Geringas állt az ügy mellé, Berlinben pedig a Berlini Filharmonikusok 12 csellistája a patrónus.

(Via Musik heute)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X