Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sofárra írt versenyművet vett lemezre egy magyar kürtművész

Sofárra írt versenyművet vett lemezre egy magyar kürtművész

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Londoni Filharmonikus Zenekarral, Dennis Russel Davies vezénylete mellett vette fel legújabb lemezét Korcsolán Orsolya. A kortárs amerikai zeneszerző, a többszörös Grammy-díjra jelölt Miguel Kertsman a hegedűművésznek ajánlotta versenyművét, aki férjével, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművészével, Sugár Gergellyel játszotta azt lemezre 2017 decemberében. A zeneszerző a művet kifejezetten a magyar házaspárnak írta, akik nem csak előadták, de szervesen részt is vettek az alkotás folyamatában.

- hirdetés -

A darab, amit egy a bécsi találkozás ihletett, igazán különleges hangszerelésű, hiszen egy ritka kombinációt állít szembe a szimfonikus zenekarral. Kertsman hegedűre, kürtre valamint sófárra, a több ezer éves bibliai hangszerre komponálta nagyzenekari versenyművét.

Kuti Sándor műveivel jelentkezik a Deutsche Grammophon

A sófárt, a Kelet-Afrikában, antilopszarvból készített, a zsidóság szertartásain használt tekervényes hangszert Sugár Gergely kürtművész szólaltatta meg. A magyar zenészek és a brazil-amerikai zeneszerző együtt alkothattak valami egészen újszerűt, aminek következtében a Londonban rögzített lemez minden bizonnyal érdekes színfoltja lesz a kortárs zenei életnek.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X