Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kuti Sándor műveivel jelentkezik a Deutsche Grammophon

Kuti Sándor műveivel jelentkezik a Deutsche Grammophon

A Grammophon gondozásában jelent meg Korcsolán Orsolya hegedűművész legújabb, „Silenced” (Elnémított) című albuma szeptember 29-én. A lemezen a fiatalon elnémított, tehetséges magyar komponista, Kuti Sándor kompozíciói kelnek életre.

Korcsolán Orsolya legújabb lemeze a méltatlanul elfeledett, egykoron lángoló tehetségnek tartott Kuti Sándor életművének állít emléket. A kiadvány felkarolja Kuti Sándor teljes fennmaradt vonós kamarazenei életművét, amelyehez partnerként Hargitai Gézát, Várnagy Mihályt és Kertész Ottót, a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistáit hívta a művész.

Korcsolán Orsolya

Zeneakadémiai tanulmányait befejezve, Sir Solti György tanácsára a New York-i, ‘The Juilliard School’-on folytatta tanulmányait, majd számos rangos díj elnyerése után Bécsben talált otthonra Korcsolán Orsolya hegedűművész. Kamarazenei partnerei között megtaláljuk a bécsi Konzerthaus és Musikverein színpadán a Grammy-díjra jelölt és Echo-díjas Avi Avital mandolinművészt, az ugyancsak Grammy-díj jelölt David Krakauer klarinétművészt, valamint a Bécsi Szimfonikus Zenekar kamaraszólistáit. Korcsolán Orsolya Sir Georg Solti mellett koncertmesterként olyan neves karmesterekkel dolgozhatott együtt mint Zubin Mehta, Valery Gergiev, Lorin Maazel, vagy Michael Tilson Thomas. Orsolya koncertjei mellett a bécsi Pálffy-Palotában működő Musikschule in Wien alapítója és igazgatója, valamint mesterkurzusain világszerte a magyar hegedűiskola és hangszeres tradíció utazó nagykövete.

- hirdetés -

Kuti Sándor (1908-1945) a lemezen felcsendülő kompozíciói közül a legszebb gyöngyszem az a szólószonáta, amelyet a szerző utolsó kompozíciójaként kalandos úton juttatott haza Budapestre a csillagos házakban bujtatott várandós feleségének.

- hirdetés -

Kuti Sándor a legnehezebb időkben sem hagyott fel a komponálással, s bár a munkaszolgálatban írott darabjainak a szólószonáta kivételével nyoma veszett, lánya, Kuti Éva egy kartondobozban őrizte meg az életmű fennmaradt részét.

A kéziratokból felcsendülő kompozíciók egy ismeretlen világot tárnak elénk, amelynek méltó platformot ad a világ talán legrangosabb komolyzenei kiadójának tartott Deutsche Grammophon.

A művész harmadik albuma szeptember 29-én jelenik meg világszerte a Deutsche Grammophon gondozásában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!